kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ahmedinejad'dan Maradona'ya mektup

(A.A)
Yeni Haber
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Arjantinli ünlü futbolcu Diego Maradona'ya bir mektup göndererek, İran halkına verdiği desteğe teşekkür etti.

Resmi İRNA ajansının haberine göre Ahmedinejad, Maradona'ya gönderdiği mektupta, ''Devrimci ve doğruluk yanlısı İran halkına verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum'' dedi.

Latin Amerika'yı, ''sömürgeci güçlerin yüzyıllarca kırbaçladığı sıcak kanlı, temiz, samimi ve mazlum halkların diyarı'' olarak tanımlayan Ahmedinejad, mektubunda şunları kaydetti:

''Biz, Arjantin halkı ve hükümetinin kanuni hakkından vazgeçmesi için sömürgeciler tarafından yapılan siyasi baskıları iyi biliyoruz. Bu diyarın devrimci siyasetçileri ve halkının diğer latin Amerika milletleriyle birleşip kendi direnişlerini sürdüreceklerinden eminiz.''Ahmedinejad, İran halkının sürekli olarak Latin Amerika halklarının özgürlük hareketlerini takdir ettiğini ve desteklediğini ifade ederek, bu desteğin süreceğini belirtti.

İran'ın Arjantin Büyükelçisi Muhsin Baharvend ile geçen Aralık ayında Buenos Aires'te görüşen Maradona, ''İran halkının yanındayım. Bütün kalbimle onları destekliyorum'' demişti.

Maradona, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve hükümetini de desteklediğini ifade etmiş, Küba lideri Fidel Castro ve Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ile görüştüğünü anımsatarak, Ahmedinejad'la da görüşmek istediğini söylemişti.

Maradona, üzerinde ''İran halkına sevgilerimle'' yazılı formayı da imzalayarak İran büyükelçisine vermişti.