kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakan tam 6 saat mafyadan sorgulandı

Karadağ Başbakanı, hakkında kara para aklama ve kaçakçılık davası açan İtalyan savcılara kendi isteğiyle ifade verdi. Muhalefet tepki gösterdi..
Bağımsızlığını 2006 yılında ilan eden Karadağ, Başbakan Milo Djukanoviç'in isminin karıştığı büyük bir mafya, kara para aklama ve kaçakçılık skandalıyla sarsılıyor. İtalya'nın Bari kentinde 2007 yılında savcılığın açtığı ön soruşturmanın ardından başlayan davada, cuma günü Başbakanı Djukanoviç, Bari'ye gidip 6 saat ifade verdi. Savcıların 80 sorusunu yanıtladı. Yanında avukatı Enrico Tuccillo ile İtalya'ya gizlice geçen Djokoviç'e muhalefet ve ülke medyası ateş püskürdü.

'SUÇLAMALARLA İLGİM YOK'
Muhalefet, seçimlerin ardından şubat ayında başbakanlık koltuğuna oturan ve dokunulmazlığını alır almaz İtalya'ya giden Başbakan'ı "iki yüzlülükle" suçladı. Başbakan ise televizyona çıkarak, "Soruları yanıtladım. Suçlamalarla bir ilgim yok" dedi. Djukanovic, 1994-2002 yılları arasında sigara kaçakçılığına karışmak, İtalyan mafya üyeleriyle işbirliği yapmak, İsviçre'deki banka hesapları üzerinden kara para aklamakla suçlanıyor.