kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AİHM, Kıbrıs'ta takası onayladı

Yeni Haber
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), KKTC Taşınmaz Mal Tazmin Komisyonu'na başvurarak, KKTC'deki eski malına karşılık Güney Kıbrıs'ta Türklere ait malı alma konusunda uzlaşmaya varan Kıbrıslı Rum Mike Timvios'un komisyonla olan anlaşmasını onayladığı bildirildi.

AİHM'in 4'üncü dairesi tarafınca dün alınan karara göre, Timvios, Kuzey Kıbrıs'ta bıraktığı mala karşılık, Larnaka'da Kıbrıslı Türklere ait 22 dönüm taşınmaz malı alacak.

KKTC'de yayımlanan Kıbrıs gazetesinin haberine göre, ayrıca Timvios'a, 22 dönüm taşınmaz malın yanında 1 milyon dolar da tazminat ödenmesi kararı alındı.

İlgili anlaşmanın AİHM tarafından onaylanmasıyla KKTC Taşınmaz Mal Tazmin Komisyonu'nun ''iç hukuk'' olarak kabulü yönünde önemli bir adım atıldığı belirtildi.

Örnek niteliğindeki bu karar, mahkeme gündemindeki diğer davalara da emsal oluşturacak. Karar, Türk tarafında memnuniyetle karşılandı.

TİMVİOS: ''KENDİMİ HAKLI ÇIKMIŞ HİSSEDİYORUM''


Bu arada, Kıbrıslı Rum Mike Timvios, Rum basınına yaptığı açıklamada, ''Sadece kendim için değil 'işgal' altındaki bölgelerde mülkünü kaybetmiş herkes adına kendimi kesinlikle haklı çıkmış hissediyorum'' dedi.

Timvios, bu gelişmenin, hem eski Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos yönetiminin konuyu başarısız bir şekilde ele alışı hem de Papadopulos yönetiminin konuyla ilgili olarak AİHM'e yaptığı müdahalelerden ileri geldiğini kaydetti.

Anlaşmanın onaylanması konusunda bilgilendirildiğini belirten Timvios, Larnaka'daki mülkünü ve 1 milyon dolarlık miktarı isteyeceğini söyledi.

Dimitiris Hristofyas hükümeti tarafından ''şimdiye kadar ağzının yoklanmadığını'' dile getiren Timvios, ne hükümetle, ne de Larnaka'daki Türk mülkünü kullanan göçmenlerle anlaşmazlığa düşmek istediğini belirtti.