kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kümeli'nin köpekleri Masum ve Aşkım (soldaki), kahvaltılarını sahiplerinin elinden yemeye bayılıyor. İki köpek de, peyniri ve salatalığı çok seviyor.

Light peyniri tercih edin

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
* Kahvaltıda her tür peyniri yer misiniz? Tercihiniz var mı?
Kahvaltıda lor peyniri, iki dilim light dil peyniri ya da light kaşar peynir yenilebilir. Sofrada light peynirlere yer vermeyi alışkanlık haline getirin. Peyniri tıpkı diyet reçetelerinde belirtildiği gibi, bir kibrit kutusu büyüklüğünde yemek gerekir. Hafta sonları bu oran, iki kibrit kutusuna çıkabilir. Limonda bekletilmiş siyah zeytin ve yeşil zeytin de yenilebilir. Ben iki taneden fazla zeytin yiyemiyorum zaten. Peynire ise benden çok köpeklerim Masum ve Aşkım düşkün. En sevdiğim şey; onlara kahvaltı masasının yanında kendi ellerimle yemeklerini yedirmek.

* Kahvaltı masasında kuruyemiş bulundurur musunuz?
Yok. Ben onları ara öğünlerde kullanıyorum. Kahvaltıda masamda kuru kayısı, ceviz ya da badem bulundurmuyorum. Ama ara öğünler için işyerindeki masamın üstünde mutlaka fındık ve fıstık oluyor. Onları öğleden sonra yiyorum. Yağlı keten tohumunu, kahvaltıda müslinin içine bir-iki tane atarak kullanabilirsiniz. Kabızlık için çok yararlıdır. Salatalığı da hem kahvaltı, hem de ara öğünler için öneririm. Çok tok tutuyor. Köpeklerim salatalığa da bayılıyor. Büyük bir iştahla yiyorlar onlara verdiğimde.