kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İP'de üç gözaltı

CHA
Yeni Haber
İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Nusret Senem, İP Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek ile Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan gözaltına alındı.

Ulusal Kanal İzmir Temsilciliği'nde arama yapan polis, bürodaki çok sayıda dosya ile bazı bilgisayarlara el koydu. Gözaltına alınan Özcan'ın önce Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne daha sonra ise İstanbul'a götürüleceği öğrenildi.

Ulusal Kanal İzmir Temsilciliği'ne saat 18.00 sularında çevik kuvvet polisi ile sivil polisler geldi. Konak Meydanı eski Sümerbank karşısındaki işhanının 4. katında bulunan büroya giren polis, büronun kapılarını kapattı. Büroda arama yapan polis, bazı dosyalar ile bilgisayar kasalarına el koydu. Ulusal Kanal İzmir Haber Müdürü Hayati Özcan'ı gözaltına alan polis, aramanın ardından saat 19.00 sularında bürodan ayrıldı. Hayati Özcan'ın evinin de polis tarafından arandığı belirtildi.

Ulusal Kanal'da arama yapıldığının duyulması üzerine kanal binası önünde toplanan bazı İşçi Parti'liler, sloganlar atarak aramayı protesto etti. Büroda yapılan arama ile ilgili konuşan Ulusal Kanal Genel Müdür Yardımcısı Ömer Şahin, Hayati Özcan'ın gözaltına alındığını ve İstanbul'a götürüleceğinin söylendiğini ifade ederek, "Bugün saat 17.00'den sonra biz dışarıdaydık polisler geldi. Avukatımızı gönderdik onu da içeri almadılar. Buradaki dosyaları CD'leri hepsini çuvala koyup götürdüler. Arama olduğunu öğrendikten sonra Hayati arkadaşımıza telefonla ulaşmak istedik ancak ulaşamadık." dedi.

Ulusal Kanal avukatlarından Abdulkadir Ön, yapılan aramanın kanunsuz olduğunu ileri sürdü. Ceza Muhakemeleri Kanunu'na göre, arama ve gözaltı işlemlerinin mutlaka bir avukatın nezaretinde yapılması gerektiğini belirten Ön, "Avukat arkadaşımız aramada bulunmak istemesine rağmen ısrarla kendisini Ulusal Kanal Bürosu'na çıkarmadılar. Tamamen kanunsuz bir arama yapıldı. Bu kararı verenler de bu aramayı yapanlar da bu kanunsuzluğun altında ezileceklerdir. Yarın bu aramada rol alanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız." diye konuştu.

Avukatlardan Bülent Karagöz ise, saat 18.45 sularında Ulusal Kanal binasına gelerek kendisini tanıttığını ve içeri girmek istediğini belirterek, "Görevli memurlar beni yukarıya çıkarmadı. Bu yapılan işlem kanunsuzdur" şeklinde konuştu. Arama kararını duyan bazı vatandaşlar kanal binasının önüne gelerek sloganlarla aramayı protesto etti.