kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'da 100'e yakın binanın çatısı uçtu

Yeni Haber
İstanbul'da saatteki hızı zaman zaman 101 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle gece saatlerinde bazı binaların çatıları uçtu, tabelalar devrildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, gece etkili olmaya başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 101 kilometreyi bulan fırtınada Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Esenler, Avcılar, Küçükçekmece, Kağıthane, Şişli, Sultanbeyli ve Maltepe başta olmak üzere İstanbul'un birçok ilçesinde çok sayıda binanın çatısı uçtu. Çatıdan uçan parçalar, park halindeki araçlar ile çevre binalara kısmen zarar verirken, çok sayıda ağaç da fırtına nedeniyle devrildi.

Reklam ve uyarı tabelalarının da devrildiği fırtınada, Üsküdar Büyük Çamlıca'da yaklaşık 100 metre uzunluğundaki bir radyo vericisi direği yıkıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da gece yarısı başlayan lodos fırtınasının, yer yer saatteki hızı 66 ile 101 kilometre arasında değiştiği, bu sabah yapılması planlanan deniz otobüsü seferleri ile Kartal-Yalova deniz otobüsü seferlerinin gerçekleştirilemediği belirtildi.

Açıklamada, Cebeci-Mescidi Selam istikameti hattındaki katanelin (enerji direği), fırtına nedeniyle bir binanın çatısının üzerine devrilmesi sonucu hatta enerji sağlayan kabloların koptuğu ve Sultançifliği-Cebeci-Mescidi Selam hattında tramvayın çalıştırılamadığı bildirildi.

Vatandaşların mağdur olmaması için çalışmayan hatta İETT'nin ek sefer koyduğu kaydedilen açıklamada, arızanın kısa sürede giderilmesine çalışıldığı ifade edildi.

İtfaiye Daire Başkanlığından alınan bilgiye göre, itfaiyeye 110 adet çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ihbarı geldi.


AA