kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Nevruz'da 10 YTL'ye olay çıkardılar

Yeni Haber
Diyarbakır'daki Nevruz etkinliğinde lastik yakıp terör örgütü PKK lehine slogan attığı gerekçesiyle gözaltına alınan S.D, bir kişinin kendisine 10 YTL verip araç lastiği yakmasını istediğini söyledi...
Diyarbakır'daki Nevruz etkinliğinde beraberinde bir grup çocukla birlikte araç lastiği yakıp, terör örgütü elebaşı ve örgüt lehine slogan attığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan S.D (18), çıkarıldığı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

S.D, kendisine verilen 10 YTL karşılığında lastik yakmayı kabul ettiğini, ancak daha sonra yaptığından pişmanlık duyduğunu belirtti. S.D, şunları anlattı:''Ben ayakkabı boyacılığı ile uğraşıyorum. 21 Mart Nevruz Bayramı'ndan 1 gün önce akşam saatlerinde İplik Mahallesi'ndeki bir fabrikanın bahçesinde top oynarken, o bölgeye beyaz renkli bir araç geldi. Araçtan 3'ü 18 yaşından büyük 12'si de 15 yaşından küçük 15 kişi indi. Araçtan inen 20 yaşlarındaki sarışın bir kişi beni yanına çağırdı. Bana 10 YTL verdi. Akşam yol üzerinde yanında getirdiği çocuklar ile birlikte lastik yakmamızı, aksi taktirde beni takip edip öldüreceğini söyledi. Ben de korktuğum için 'tamam' dedim.''

Araçtan inen çocuklarla birlikte kendilerine verilen lastikleri yakıp, yolun ortasına bıraktıklarını kaydeden S.D, ''Bize 'yüzünüzü kapatın' dendiği için kapattık. Bu sırada slogan atıldı. Ben de katıldım, ama ne yaptığımın farkında değildim. Polisler gelip bizi kovaladılar ve yakaladılar. Ben para verildiği için bu eylemi gerçekleştirdim. Yaptığımdan pişmanım'' dedi.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan S.D. hakkında hazırlanan iddianamede, sanığın ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan 5 yıla kadar hapsi istendi.

AA