kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Burhan Seçkin

'Terörü fabrikalar bitirir 3 holding bir ile el atsın'

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin, "Doğu illerinin kalkınması için Koç, Sabancı gibi holdingler öncü olsun" dedi..
BİNGÖL adım başı kahvehanelerle dikkati çeken bir il. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Seçkin, "İşsizlik oranımız Türkiye ortalamasının iki katı. Şehirde iş yok, gençler kahvede oturuyorlar. 15-20 metrede kahvehane var. Eskiden memur olmak isteniyordu, o da tarih oldu" dedi. Seçkin, teşviklerden yararlanamadıklarını ifade ederken de, şunları söyledi: "Bölgedeki 11 ilin kaderleri aynı. Teşvikten yararlanamadık. Teşvik paketleri bu iller için çıkıyor ama yaygınlaştırıldığında bize yatırımlar gelmiyor. Gelen de terk edip gidiyor. 49 il teşvik alırken, kalan illerin günahı ne. Şehirler arasında küsmeler de oluyor. Defalarca paket açılıyor, artık inandırıcı olsun. Gerçekçi olsun. Doğu'ya mal edip bir şey çıkmayınca batıdaki insan da 'Ne kadar çok paket çıkıyor' diyor.

HOLDİNGLER ÖNCÜLÜK YAPSIN
Burhan Seçkin, geri kalmış illerin kalkınması için holdinglerin öncü olmasını istedi. Seçkin, şu görüşleri dile getirdi: "3 holding bir vilayete el atsa, örneğin bir Koç Holding, bir Sabancı Holding el atsa, yatırım yapsa ortaklık için ildeki işadamları da harekete geçer, başarılı sonuç alırız. Bir Koç, bir Sabancı burada da dünyada da güven duyulan holdingler. Pazar sorunları yok. Bingöl'de yer verilir. Bingöllü işadamlarına güven gelir, kimle çalıştıklarını bildikleri için para da koyarlar." Seçkin'e göre, fabrikalar göçleri önler, terörün önüne geçebilir. Seçkin, "İşi aşı olan kendi işiyle meşgul olur, teröre giden yolu keseriz. 'Fabrika yok, iş yok' diyenlerin elindeki maşayı alırız" dedi.