kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

İki ayda 2 milyon turist ağırladık
TURİZM
Bakanlığı Ocak-Şubat 2008 dönemi turizm istatistiklerini açıkladı. İstatistiklere göre ilk iki aylık dönemde Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.84'lük bir artışla 1.7 milyon kişi oldu. Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya 294 bin turist ile ilk sırada yer alırken bu ülkeyi Bulgaristan ve Rusya izledi.

Demir, YÖK'e atandı TÜİK'ten ayrıldı
TÜRKİYE
İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı'nı 2003'ten beri yürüten Doç. Dr. Ömer Demir, Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) Başkanvekili olarak atanmasından dolayı görevinden ayrıldı. TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada, TÜİK Başkanlığı görevini bugünden itibaren Başkan Yardımcısı A. Ömer Toprak'ın vekaleten yürüteceği belirtildi. Toprak, 1992'de Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden mezun oldu ve 1993'te TÜİK'te uzman yardımcısı olarak göreve başladı; uzman, şube müdürü, daire başkanı ve başkan yardımcısı görevlerinde bulundu.

Hong Kong'a 10 milyar $'lık köprü
HONG
Kong ile komşu Macau Adası 10 milyar dolara birbirine bağlanıyor. Gelen bilgilere göre yıllardır planlanan ancak bir türlü hayata geçemeyen proje için gerekli finansmanın sağlanmasının ardından artık aşılması gereken herhangi bir engel kalmadı. Yapımı planlanan 30 kilometre uzunluğundaki köprü yardımıyla iki bölgenin en geç 10 yıl içerisinde birbirine bağlanacağı ifade ediliyor. Macau geçtiğimiz yıl Las Vegas'ı geride bırakarak dünyanın en büyük kumarhane merkezi haline gelmişti. Bölge Çin'in tekstil, ayakkabı, oyuncak ve cep telefonu üretim merkezi olarak da biliniyor.

Cepte Türkçe harfler temmuzda
TELEKOMÜNİKASYON
Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, bundan sonra üretilecek cep telefonlarında Türkçede bulunan ç, Ğ, ğ, İ, ı, Ş ve ş harflerinin uluslararası alfabe içinde değerlendirileceğini belirterek, temmuzdan itibaren ithal edilecek cep telefonlarında Türkçe karakterlerin desteklenmesi özelliğinin aranacağını bildirdi. Acarer, numara taşınabilirliği konusunda da Turkcell'in açtığı dava sürerken bir yandan işlerini sürdürdüklerini nisan sonu TK'da yazılım işlerinin bitirileceğini söyledi.
Haberin fotoğrafları