kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çetelerden arınmamızı önemsiz bulanlar olabilir

Yeni Haber
Başbakan Erdoğan, AK Parti il başkanlarına hitap etti.
Başbakan Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: Birileri çetelerden arınmamızı önemsiz bulabilir. Sorumluluk duygusundan hiçbir zaman uzaklaşmayacağız. AK parti siyasi ve hukuki meşruiyeti herşeyin üzerinde tutmuştur. Kimse Ak Parti'nin bölge, zümre siyaseti yaptığını söyleyemez. CHP önce Türkiye partisi olsun. Bizim demokrasi anlayışımız her ferdin özgürlüğünü korumak.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, AKP hakkında açtığı davadaki "laiklik karşıtı eylemlerin odağı" olduğu savına, "Odaklandığımız tek şey halkımıza, ülkemize hizmettir" sözleriyle karşılık verdi.

Kapatma davasının ardından parti genel merkez binasında yapılan ilk toplantıya katılan Erdoğan, konuşmasında AKP'nin "hiçbir aşırılığın ve gerilimin" tarafı olmadığını ve olmayacağını vurguladı ve AKP'nin toplumsal merkezin partisi olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Bir şiddet eyleminin içinde partimizi görmezsiniz, göremeyeceksiniz" dedi. Bütün parti yönetici ve örgütünü "sakin olma" konusunda uyaran Erdoğan, "Haklılığımıza gölge düşürecek hareketlerden uzak duracağız... Bugün yeni bir iddianın eşiğindeyiz, inşallah bundan da yüzümüzün akıyla çıkacağız" dedi.

"Bizi halkımızın yolundan döndürmeye kimsenin gücü yetmez... Türkiye'yi Atatürk'ün çağdaş yolundan döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecek" diyen Erdoğan, CHP genel Başkanı Deniz Baykal'ı da açıklamaları nedeniyle eleştirdi.

Baykal'ın Ocak ayında CHP grubunda yaptığı konuşmada, "Türban düzenlemesi önemli siyasi gelişmelere yol açacaktır" sözlerini anımsatan Erdoğan, Baykal'a, "Bir bildiğin mi vardı?" diye sordu.

Siyaset dışı müdahalelerle siyaset tanzim edilemez" diye konuşan Erdoğan, halkın iradesiyle meclise gelen ve siyasi zeminde kalan herkesin demokrasi mücadelesini sürdürmesi gerektiğini de vurguladı, "Birimizin özgür olmadığı yerde, hiçbirimiz özgür olamaz" dedi.

Erdoğan konuşmasının sonunda Nevruz'u da kutlayarak, "Sevgi barış ve kardeşlik bağlarının güçlenmesini istiyoruz" dedi ve dün geceden başlayan ve çeşitli illerde yaşanan olayları doğru bulmadığını söyledi.