kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Saat 4.00'de alınması doğru değil"

Yeni Haber
DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un gözaltına alınması ile ilgili olarak gazetenin Ankara bürosuna destek ziyaretinde bulundu. İçli, durumu AKP'nin kızgınlığının bir sonucu olduğunu savunurak, "Mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Büro'yu ziyaret eden İçli, AKP'nin son dönemdeki kapatma davası nedeniyle kızgınlıkla hareket ettiğini ve bu nedenle İlhan Selçuk ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in gözaltına alındığını söyledi. İçli, "Akılla değil kızgınlıkla hareket ediyorlar. Mücadeleye devam edeceğiz. Son 5-6 yıllık sürece bakarsak, laik demokratik hukuk devletini aşındırcı çalışmalar içinde olduklarını görüyoruz. Aşındırma çalışmalarına sosyal devlet ilkesi ile özelleştirmeler yaparak başladılar. Daha sonra laikliğe ve hukuk devleti ilkesine karşı çalışma yaptılar. Recep Tayyip Erdoğan Anayasası, Gül Anayasası gibi kişiye özel Anayasa düzenlemeleri yaptıklarını gördük" dedi.

İçli, 8 aydır sürdürülen Ergenekon operasyonu ile ilgili hala ortada bir iddianamenin olmadığına da dikkat çekerek, hukuki anlamda bazı yanlışların bulunduğuna işaret etti. Selçuk'un bir terör örgütü mensubu gibi gösterilerek gözaltına alındığını belirten İçli sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada ancak bir iddianame var. Herhangi bir suç işlediğine dair bir kanıt ya da başka Bir şey yok. İlhan Selçuk'un yeri belli. Şimdi gelse şimdi de soruşturma için alınabilirdi. Fakat savcı saat 4.00'te alınmasını istedi. Bu doğru değildir"

(ANKA)