kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şahin: Yargı talimat almaz

Yeni Haber
Bakan Şahin, herkesin kendi görevini yaptığını ifade ederek, "Türkiye'de kuvvetler ayrılığı var. Yasama, yürütme ve yargı kendi çerçevesinde görevini yapar. Yargı ne yasama organından ne de yürütme organından talimat almaz" dedi. ..
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon operasyonunu değerlendirerek, "Bu tür işlemlerden siyasi bir sonuç çıkarılmasını veya çıkarılma çabası içine girilmesini doğru bulmuyorum" dedi.

Adalet Bakanı Şahin, UYAP SMS Bilgi Sistemi tanıtım toplantısı sonrasında gazetecilerin Ergenekon operasyonu kapsamında son gözaltılara ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Şahin, herkesin kendi görevini yaptığını ifade ederek, "Türkiye'de kuvvetler ayrılığı var. Yasama, yürütme ve yargı kendi çerçevesinde görevini yapar. Yargı ne yasama organından ne de yürütme organından talimat almaz" dedi.

Onların kendine verilen görevler kapsamında Türkiye'de suçlularla mücadele ettiğini söyleyen Şahin, "Eğer suçları sabitse haklarında dava açılır. Başka şekilde hukuk düzenini sağlayamazsınız. Bu tür işlemlerden siyasi sonuç çıkarılmasını veya siyasi sonuç çıkarma çabasına girilmesini doğru bulmuyorum" diye konuştu.

(ANKA)