kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

SHP'den gözaltılara tepki

Yeni Haber
SHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Göğüş, Ergenekon operasyonu kapsamında, Türkiye kamuoyunun gözü önünde olan, aydınların, yazarların, düşünürlerin, gazetecilerin bir sabaha karşı apar topar gözaltına alınmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

SHP'li Göğüş, yaptığı yazılı açıklamada, uygulamanın darbe döneminde gerçekleştirilen gözaltılara benzediğini savundu. Göğüş, şöyle dedi :

"Olayın bir operasyon havası içerisinde verilmesi akıllara gözaltına alınanlar, savcılığa çağrılmaları durumunda zaten gidip ifade verebilecek kişiler oldukları halde, olayın bir operasyon havası içerisinde gerçekleştirilmesi, 'altında başka nedenler mi yatıyor, mini anayasa değişikliği istemi gözden mi kaçırılmak isteniyor' sorusunu akla getirmektedir. Bu olay ülkemizi bir karmaşa içine sürükleyebilecek sürecin başlangıcı olarak görülmektedir. Türkiye'nin İlhan Selçuk gibi gazetecilere, aydınlara, düşünürlere her dönem gereksinimi vardır. Bu gibi yöntemlerle susturulmak istenmeleri, demokratik dünyada yer almak isteyen Türkiye'de kesinlikle benimsenemez."

(ANKA)