kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

KPDS'ye başvurular başladı

Yeni Haber
Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) Mayıs dönemi başvuruları başladı.

Başvuru süresi 26 Mart'a kadar devam edecek olan KPDS, 4 Mayıs 2008'de 15 ilde yapılacak.

KPDS Mayıs dönemi başvuruları 17-26 Mart tarihleri arasında yapılacak4 Mayıs 2008'de yapılacak olan sınav, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas ve Trabzon ile Lefkoşa'da yapılacak.

KPDS'ye 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu'na göre çalışanlarla kadroda bulunan sözleşmeli personel ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 3/c maddesine tabi sözleşmeli personel katılabilecek. Ayrıca, personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini tespit etmek isteyen diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar da bu sınava katılabilecek. Yurt Dışında Görevlendirilecek Memurların Seçim Esaslarına Dair Yönetmelik gereğince, kamu kurum ve kuruluşlarınca yurt dışı teşkilatında sürekli göreve atanacak memurlarla diğer görevlilerin de bu sınava girmesi gerekiyor.

BAŞVURU EVRAKI 2 YTL

KPDS başvuru evrakları Rektörlüklerden 2 YTL karşılığında alınacak ve başvurular http://www.osym.gov.tr adresinden elektronik ortamda alınacak. Sınav, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusça, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, , Gürcüce, Hollandaca, İspanyolca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dillerinde yapılacak.

ANKA