kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
30 Kasım 2007'de Isparta yakınlarında düşen uçak 57 kişiye mezar olmuştu.

Enkazdan para zarfı alan pilota suç duyurusu

Olcay AYDİLEK ANKARA
Isparta uçağının enkazını kaldıran Dural Havacılık Şirketi'nin müdürü Feyzi Altunbulak'ın, enkazda bulunan 2 bin YTL'yi aldığı iddia edildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Enkazdan para zarfı alan pilota suç duyurusu
Isparta'da 30 Kasım 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında, yolculardan birine ait olan 2 bin 106 YTL'nin enkaz kaldırmakla görevli şirketin yöneticisi tarafından alındığı öne sürüldü. İddiaya göre enkazın kaldırılması için görevlendirilen Prima Havacılık, 6 Aralık'ta Dural Havacılık ile protokol imzaladı. Bir Dural Havacılık personeli enkazda zarf içinde 2 bin 106 YTL ve bir cep telefonu buldu. Zarf Dural Havacılık Genel Müdürü Kaptan Pilot Feyzi Altunbulak'a verildi. Altınbulak parayı alıp telefonu bıraktı. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri Altunbulak'ın, "Cep telefonundan paranın sahibi anlaşılınca parayı teslim ederim" dediğini aktardı.

PRİMA CEBİNDEN ÖDEDİ
Uluslararası ve ulusal havacılık kurallarına göre, enkazda bulunan her türlü para ve özel eşyanın, jandarmaya ya da polise ve soruşturmayı yürüten savcılığa tutanakla teslim edilmesi gerekiyor. Enkazın kaldırılmasından birinci derecede sorumlu olan Prima Havacılık'ın Sahibi Erdal Döker, enkaz alanında bulunan koordinatörüyle temasa geçti. Döker, Jandarma'ya aynı tutardaki paranın tutanakla teslim edilmesini istedi. Jandarma, bir tutanakla 2 bin 106 YTL'yi teslim aldı.

GERİ VERMEK İSTEDİ
Ulaştırma Bakanlığı Kaza Kırım Heyeti olayı, Prima Havacılık'ın Altunbulak hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine öğrendi. 79 gün sonra Keçiborlu Jandarma Karakolu'na olayı anlatan bir mektup gönderen Altunbulak, banka üzerinden parayı teslim etmek istediğini bildirdi. Jandarma paranın tutanakla teslim alındığını belirterek parayı almadı. Prima yetkilileri, SABAH'a olayı şöyle anlattı: "Dural Havacılık çalışanı enkazda zarf içinde 2 bin 106 YTL buluyor. Bulduğu zarfı, pilot Altunbulak'a veriyor. Altunbulak, kimseye güvenmediğini belirterek, parayı jandarmaya teslim etmiyor." SABAH Feyzi Altunbulak'a ulaşmaya çalıştı. Ancak, Altunbulak gün boyu telefonunu açmadı.