kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uzmanlardan yeni sezon alışverişine özel rehber

Beş ünlü moda editörü, yeni sezonun dikkat çekici trendlerini anlattı. Transparan ve bol desen bu sezonun olmazsa olmazlarından.....
Melis Ağazat
Transparan
İpek, şifon, tül, organze gibi ince ve transparan kumaşlar ve aksesuvarlar hem gündüz, hem de gece seksapelinizi ortaya koymanızı sağlıyor. İncecik bir bluz, şeffaf bir elbise ya da jelibon gibi bir ayakkabıyla cesaretinizi konuşturabilirsiniz.

Temel kurallar
* Saçlarınız mutlaka çabasız, öylesine taranmış görünmeli.
* Fiyonklu gömleklere antika bir broş iliştirin.
* Transparan parçanın içine giyeceğiniz kat, ya ten rengi olup kaybolsun ya da tamamen kontrast bir renk seçin ki öne çıksın.
* Kıyafetleri siyah bir mus çorapla tamamlayın veya çorapsız giyin.
* Bilekte biten botlarla tamamlayın. Yazın bile...
* Eski kombinezonları, içlerine giyeceğiniz fosforlu lateks elbiselerle kullanın.

Hakan Öztürk
Desen
Batikten geometriğe, çizgilerden spirallere, bu sezon desen her yerde... Bunca seçenek arasında mutlaka kendinize uygun bir tane bulacaksınız.

Temel kurallar
* İkili kombinasyonlarda, deseni tek bir parçada kullanmaya dikkat edin. Alta ya da üste desenli bir parça (gömlek, tişört, ceket) giyildiğinde, diğer kısım (kapri pantolon, şort etek ya da pantolon) mutlaka desensiz olmalı ve desenlerin arasındaki herhangi bir renk baz alınarak kombin yapılmalı.
* Tamamen düz bir kombinasyonda, desen trendi sadece desenli bir eşarp, babet veya büyük bir çantayla da uygulanabilir.

Ece Sükan
Canlı renk
Yazın gelmekte olduğunu renkten daha iyi ne anlatır? Bu sezon, lila ve yeşilin en uçuk tonlarından parlak kırmızılara ve sarılara kadar gökkuşağının tüm renkleri, kadınsı elbiselere ve aksesuvarlara hayat veriyor.

Temel kurallar
* Renkli bir parça giyerken, kıyafetinizi başka renkli parçalarla iyice patlatın, yani poplaştırın. Mesela pembe bir elbisenin üzerine turuncu bir palto ve mavi bileklikler gibi... Veya saks mavisi bir bluzu, sarı bir etek ve yeşil trençkotla tamamlayabilirsiniz.
* Ayakkabı, çanta, bileklik veya gözlükte korkmadan renge gidebilirsiniz.
* Çok depresif bir gününüzde, herkesin aksine rengarenk giyinin. Çok işe yaradığını göreceksiniz.
* Giydiklerinize biraz cesaret ve neşe katın.

Konca Ayhan
Çiçek
Şebboylar, güller, leylaklar, şakayıklar, papatyalar... Envai çeşit çiçeğin bulunduğu bir bahçede kaybolabilirsiniz. Hemen her marka, sezona çiçek desenli bir parçayla merhaba diyor.

Temel kurallar
* "Baharı sadece görmek, koklamak, hissetmek istemiyorum, tamamen yaşamak istiyorum" diyenler, çekinmeden tepeden tırnağa çiçek deseni -örneğin uzun elbiseler ya da pardösüler- giyebilirler.
* "Ilıman bir geçiş yapmak istiyorum" diyorsanız, rengarenk çiçekli bir üstü, bu çiçeklerin içindeki herhangi bir renkte pantolon veya etekle tamamlayabilir ya da alta çiçekli bir parça giyip, üstü daha sade bırakabilirsiniz.

Bahar Kongel
Temel kurallar
* Afrika-safari temalı koleksiyonların çoğunda, ağırlıklı olarak haki, bej, gri ve krem gibi natürel renklerin kullanılıyor. Bu trende uygun parçaları, görünüme canlılık ve hareket katacak parçalarla kombinlemeye dikkat edin. Ve mutlaka kontrast renklerle giyin; en iyi tercih parlak turuncu ve sarı olacaktır.
* Safari trendini, militer efektli parçalarla kuvvetlendirebilirsiniz. Deri kemerler, Ray-Ban Aviator gözlük veya keten çizmeler çok güzel uyum sağlayacaktır. Tahta ve etnik takılar da olmazsa olmazlardan. Hasır fötr şapkalar, etnik desenli poşu veya bandanalar da tarzınıza hoş bir hava katar.
* Şehre daha uygun bir görüntü için safari ceketi; seksi bir şort, stilettolar ve havalı tahta aksesuvarlarla tamamlamanızı öneririm.

Afrika-safari
Vahşi bir ormanda safariye çıkmayabilirsiniz ama safari trendinden uzak kalamazsınız. Hayvan desenleri, etnik tasarımlar, kahverengi, bej, kemik ve haki tonları bu sezon spot altında. Gömlek elbiseler, trendin en belirgin parçalarından.
Haberin fotoğrafları