kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Çerkez tatlısı

Unu, irmiği, yaş mayayı, 2 adet yumurtayı, margarini, yoğurdu ve 2 çorba kaşığı şekeri geniş bir kapta karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ayrı bir kapta dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırın. İyice yoğurun. İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın. Cevizli hamuru ise elinizle parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın. Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin. İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın. İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin. Kestiğiniz parçaları kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yakın limon suyunu ilave edin. Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın. Yarım saat şerbetin içinde bekletin. Sonra geniş bir tepsiye dizin. Üzerine dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapın.

MALZEMELER
*
1/2 kilo un
* 8 çorba kaşığı irmik
* 1 çorba kaşığı yaş maya
* 2 adet yumurta
* 125 gr. margarin
* 1.5 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı şeker
İçi:
*
3 su bardağı dövülmüş ceviz
* 4 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
Şerbeti için:
*
1.5 kilo şeker
* 1 litre su
* 1/2 limonun suyu
Kızartmak için: Sıvıyağ
Sebze çorbası
Sebzelerin tamamını yıkadıktan sonra doğrayın. Pırasa, havuç, patates, pazı, mercimek, lahana, maydanoz, soğan ve kerevizi düdüklü tencereye koyun. En üste kemiği koyduktan sonra 1 saat pişirin. Tencereyi soğutup kapağını açın ve çorbanın içinden kemiği alın. Sebzeleri süzün ve robottan geçirdikten sonra tekrar tencereye koyun. Pirinç ve yağı ilave ederek kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.

MALZEMELER
*
1 adet pırasa
* 1 adet havuç
* 2 adet patates
* 3 yaprak pazı veya ıspanak
* 3 yaprak lahana
* 1 adet soğan
* 1 adet kereviz
* 1 su bardağı mercimek
* Tuz
* 1 parça kemik
* 2 kaşık yağ
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 defne yaprağı
* Yeterince su
Tost ekmeği böreği
Ekmeklerin üzerine margarin sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanozu, dereotunu, taze soğanı, mantarı, yeşil biberi rondoda çekin. Tuz ve karabiber ekleyip, ekmeklerin üzerine yayın. Üzerine beşamel sos gezdirip, tekrar ekmekleri dizin. Beşamel sosla kapatıp, buzdolabında 2 saat bekletin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine sıcakken kaşar peyniri serpip servis yapın.

d
MALZEMELER
*
12 dilim tost ekmeği
* 3 kaşık margarin
* 1 demet maydanoz
* 1 demet taze soğan
* 2 adet yeşil biber
* 10 adet mantar
Sosu:
*
3 kaşık un
* 2,5 bardak süt
* 3 kaşık margarin
* 1 fiske muskat
* Tuz