kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Aykut Köselerli: Solo albüm düşüncem hiç olmadı ama bir grup oluşturma fikrim var. Birlikte çalışmaktan onur duyduğum perküsyonist arkadaşlarımla grup oluşturma aşamasındayız.

Fazıl Say ile aynı sahneyi paylaşmak büyük tecrübe

HANDE ŞARMAN HABER MERKEZİ
23 yaşındaki vurmalı çalgılar ustası Aykut Köselerli, Fazıl Say'ın 'Haremde Binbir Gece' eserinin İsviçre'deki galasında yer almaktan gurur duyduğunu söyledi: Aynı sahnede olmak büyük bir onur..
Avrupalılar'a yüzlerce yıllık Türk çalgılarını dinleten 23 yaşındaki Aykut Köselerli; piyanist-besteci Fazıl Say'ın 'Haremde Binbir Gece' adlı yeni eserinin İsviçre'deki dünya prömiyerinde dikkatleri üstüne çekmişti. Say'a sevgi ve saygısını sık sık ifade eden Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde görevli Köselerli, "En büyük hedeflerimden biri Aspendos Antik Tiyatro'sunda sahneye çıkmak" dedi.

* İki yaşınızdan beri darbuka çalıyormuşsunuz... Çok erken değil mi?
Maceram; annem ve babamın abime aldıkları küçük bir darbukayla başladı. Ağabeyim pek ilgi göstermeyince, benim ilk oyuncağım oldu.

OYUNCAK DARBUKA...
* Ailenizde sizden başka müziğe ilgi duyan, profesyonel olarak müzikle uğraşan var mı?
Babam, Eğitim Enstitüsü'nde şan ve piyano eğitimi almış. Annem ise mimarlık mezunu. İkisi de gençlik yıllarında hem halk oyunu oynamış, hem de Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarında görev almışlar. Ben müziğin içine doğmuşum. Babam ud çalıp, annem şarkı söylerken yavaş yavaş o oyuncak darbukayla ritim tutmaya başlamışım. Yeteneğimin fark edilmesi de bu sayede olmuş.

* Ne zamandan beri Devlet Opera ve Balesi'ndesiniz?
Çok yeni. Ocak ayında açılan sınavı kazanarak vurmalı çalgı sanatçısı olarak çalışmaya başladım. Bugüne kadar 'Don Pasquale', 'Nabucco', 'IV. Murat' operalarıyla; 'Kuğu Gölü', 'Bir Yaz Gecesi Dönümü Rüyası' ve 'Carmen-Süit' balelerinde görev aldım.

ANILMAK İSTİYORUM
* Müzikal olarak en büyük hedefiniz nedir?
Klasik Batı Müziği eğitimi almış bir müzisyen olarak, ülkemde görev alabileceğim en kaliteli orkestralardan birinde görev alıyorum. Hedefime ulaştım diyebilirim. Ancak her müzisyen gibi dünyanın önemli sahnelerinde görev almak benim de hayalim. En büyük hedefim, 'önemli müzisyenlerden biri olarak tüm dünyada anılmak' diyebilirim.

* Akademik kariyerden çok, sahneyi seviyormuşsunuz. Çıkmayı hedeflediğiniz sahneler hangileri?
Ülkemizde birçok önemli sahnede gerçekleştirilen konserlerde görev aldım. Konser vermeyi hedeflediğim sahneler arasında ise ilk sırada Aspendos Antik Tiyatro'su yer alıyor. Umuyorum bu hayalimi de 15. Aspendos Bale Festivali'nde Ankara Devlet Opera ve Balesi Senfoni Orkestrası'yla gerçekleştireceğim.

FİLM MÜZİĞİ İSTİYORUM
* Birlikte sahnede olmayı istediğiniz sanatçılar kimler?
Bugüne kadar birçok farklı orkestrada çok önemli şefler ve solistlerle birlikte çalışma fırsatı buldum. Fazıl Say'la çalışıyorum, umarım çalışmaya da devam edeceğim. Bir film müziği projesinde de yer almak isterim.

* Fazıl Say'la birlikte sahneye çıkmak nasıl bir duygu?
Fazıl Say'la sahne paylaşmak hem büyük bir tecrübe, hem müthiş bir enerji. Benim için genç yaşta çok büyük bir onur, gurur ve tecrübe oldu. Umarım başka projelerde de birlikte çalışma fırsatı yakalayacağım.