kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kararın açıklanmasından sonra AK Parti binasına gelen bir vatandaş "Kapatamazsınız" diyerek olay çıkardı. Vatandaşı görevliler uzaklaştırdı.

'Yeni parti kurulabilir'

Sadık GÜLEÇ - Hande ŞARMAN
Başka prosedür (Prof. Dr. Niyazi Öktem-Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi): Kapatma kararı alınırsa yeni bir parti kurulur. Ancak hükümetin düşmesi gibi bir durum söz konusu olmaz; o başka bir prosedürdür.
AİHM 2 davayı aykırı bulmadı (Prof. Dr. Durmuş Tezcan): Yalnızca iki davada AİHM Anayasa Mahkemesi'nin kararını sözleşmeye aykırı bulmadı. Bunlar Fazilet ve Refah partileriydi.
Süresi kestirilemez (Doç. Dr. Osman Korkut Kanadoğlu - İstanbul Üni. Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı): Anayasa Mahkemesi'nin değerlendirmesi sonucunda ya kapatma olacak, ya da mahkemesi bir başka yaptırım daha öngörüyor; Hazine yardımından yoksun bırakacak. Veya davayı reddebilir de. Bu sürecin ne kadar süreceği kestirilemez.
Darbenin yerini kapatma aldı (Prof. Dr. Mümtaz Soysal): Anayasaya aykırılık söz konusu olduğunda Anayasa Mahkemesi var. Eskiden 'ihlal' sayılıyordu ve sonuçta 27 Mayıs gibi darbeler oluyordu. Darbe olmasın diye bir Anayasa Mahkemesi kuruldu. Sonuçta mahkeme karar verecek.
Özdemir ÖZOK (Türkiye Baralor Birliği Başkanı): Herkesin soğukkanlılıkla hukuku izlemesini, hukukun tarafsız ve objektif karar vermesine yardımcı olmasını diliyorum.