kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Aytaç Çağlayan

Dolandırdıkça terfi aldı sonunda 'binbaşı' oldu

Mustafa KAYA SABAH
Daha önce kendisini üsteğmen olarak tanıttığı genç kızı dolandırdığı için hakkında dava açılan Aytaç Çağlayan, iki yılın sonunda "bordo bereli binbaşı" olarak yakalandı..
Kendisini üsteğmen olarak tanıttığı genç kızı evlenme, arkadaşlarını ise iş bulma vaadiyle dolandıran ve hakkında 148 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Aytaç Çağlayan, 2 yılın sonunda yakalandı. Çağlayan'ın bu süreçte de kendisini bordo bereli binbaşı olarak tanıttığı mimar Gülcan Dolambay'ı 450 bin YTL dolandırdığı ortaya çıktı. Aytaç Çağlayan 2005'te telefonda tanıştığı Hacer Yılmazer'e kendisini denizci üsteğmen olarak tanıttı ve buluşmaya üniformayla gitti. Evlenme teklif ettiği Yılmazer'e 14 bin YTL'lik eşya aldıran, kadının işsiz arkadaşlarından iş bulma vaadiyle 3 bin 250'şer YTL toplayan Çağlayan daha sonra ortadan kayboldu.

İNTERNETTEKİ 'BORDO BERELİ'
Hakkında 148.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Çağlayan önceki gün Kağıthane'de yakalandı. Çağlayan'ın arandığı dönemde de dolandırıcılık olaylarını sürdürdüğü anlaşıldı. İnternetten tanıştığı mimar Gülcan Dolambay'a kendisini bordo bereli binbaşı olarak tanıtan Çağlayan'ın askeri ihaleleri kazandırabileceğini söyleyerek mimar kadına yaklaşık 450 bin YTL harcama yaptırdığı tespit edildi. Dolambay'ın Volkswagen Passat marka otomobilini İstanbul'a satmaya getirdiği de belirlenen Çağlayan'ın üzerinden bir sahte kimlik ve ehliyet çıktı. Sanal ortamda "Bordo bereli" nick'ini kullandığı öğrenilen Çağlayan 5 dil biliyor. Sahte binbaşının piyasayı yaklaşık 500 bin YTL dolandırdığının sanıldığını belirten polis yetkilileri diğer kurbanlara ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.