kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mekânın sahipleri Aliye ve Joost Roojimans (ortada) mutfak ekibiyle birlikte mönüyü oluştururken oldukça seçici davranmışlar.

Mahalle barında kimler yok ki!

BURCU ALDİNÇ
İş, sanat ve spor camiasından birçok isim, son günlerde Beyoğlu'nun arka sokaklarında eğlenmeyi tercih ediyor. Ünü kulaktan kulağa dolaşarak yayılan mahalle barının müdavimleri arasında Fatih Terim ve Cüneyt Özdemir de var..
Son yıllarda İstanbul'da hangi mekânın tutup, hangisinin sinek avlayacağını kestirmek neredeyse imkânsız hale geldi. İddialı açılan bazı kafe ve restoranlar, kepenkleri kapamak zorunda kalırken, sessiz sedasız İstanbul eğlence hayatına "Merhaba" diyen bir mekân, bir anda popüler buluşma merkezi haline gelebiliyor. Taksim'de yaklaşık üç ay önce açılan 8 de bunlardan biri. Joost ve Aliye Roojimans çifti tarafından, sade bir mahalle barı konseptiyle açılan mekân, yemekleri ve farklı kokteylleri sayesinde her akşam doluyor. Öyle ki burada yemek yiyebilmek için bir gün önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Aliye Roojimans, 8'in bulunduğu binayı bundan tam 14 yıl önce satın almış. Bir virane olan binayı zaman içinde restore ederek otele dönüştürmüş. Binanın üst katında Roojiman'ın ofisi ve yedi odalı bir butik otel olan Misafir Suites bulunuyor. 8 ise aynı binanın giriş katında bulunuyor. Roojimans çifti, 8'in ne basında haberi çıksın diye uğraşmışlar, ne de görkemli bir açılış gecesi yapmışlar. Ama bugüne kadar birçok ünlü isim mekâna müdavim oldu. Serdar Bilgili, Meltem Cumbul, Zuhal Olcay, Cüneyt Özdemir, Hüsnü Güreli, Mine Narin, Fatih Terim, Eda Taşpınar, Nurettin Hasman, Beyoğlu'nun arka sokaklarındaki barın yolunu tutan ünlülerden sadece bazıları. Üstelik 8'e gitmek için herkesin farklı bir nedeni var. Kimi Fatih Terim gibi biber soslu steak'inin müdavimi, kimi geniş dans pistinin...

DANS PİSTİNE

İki konsepti bir arada bulunduran, yani hem restoran, hem de bar olarak hizmet veren mekânların en büyük sıkıntısı, buralarda fazla dans edilmemesidir. Ama 8 için belki de son günlerin en fazla dans edilen mekânı diyebilirim. Akşam yemeği saati bittikten sonra, müziğin sesi yükseliyor ve 8 bir bara dönüşüyor. Yalnız, hatırlatalım burada popüler müzikler çalmıyor. Türkçe pop ya da Madonna dinlemeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Müziklerle birebir ilgilenen Joost Roojimans, funky, hip-hop ve caz çalmayı tercih ediyor. Yemek saat 23.00 gibi sona eriyor. Ama dileyenler masalarında oturmaya devam ediyor. Zaten az masa olduğu için, mekânın tam ortasında bar ve barın önünde geniş bir pist bulunuyor.

NARLI KOKTEYLLER...

8, sabah 8'de açılıyor ve kahvaltı servisi de veriyor. Öğlenleri ise sandviçleri popüler. Mekânın en popüler içkisi ise narlı margarita. Birçok sosyetik, akşam üzeri buraya narlı margarita içmek için geliyor. Ancak çok tatlı içkiden haz etmiyorsanız, Campari ile hazırlanan ve daha acı bir tadı olan Negroni'yi deneyebilirsiniz. Her iki içkinin fiyatı da 20 YTL. Cosmopolitan, elmalı martini, mojito... Tüm bu kokteyllerin fiyatı 20 YTL. Biraların fiyatları ise 8-12 YTL arasında değişiyor. Tel: (0212) 249 89 30
Haberin fotoğrafları