kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cahit Berkay Taner Öngör Engin Yörükoğlu Emrah Karaca

Moğollar Cem Karaca'nın oğluna torpil mi yaptı?

* Moğollara nasıl katıldınız?
Ben Cahit Ağabey'le sık sık görüşüyordum. 94'ten beri şarkı söylüyor ve yazıyorum. Sürekli bir albüm yapma isteğim vardı. Yani her sene benim albümümüm geliyordu. Babamı kaybettikten sonra birkaç kere birlikte Cem Karaca'yı anma gecelerine katıldık. O gitar çaldı, ben söyledim. Cahit Ağabey de beni öyle izlemiş. Solist sıkıntıları olunca beni aldılar.

* Dışarıdan size "Cem Karaca'nın oğlunu kıyak geçip gruba almışlar" derler diye düşündünüz mü?
Tabii... Ama bunu yüzdeye bölersek eğer, yüzde 40 böyle bir etki varsa, yüzde 60 başka bir sebebi var. Şöyle düşündüm: "Moğollar Cem Karaca'nın oğluna torpil yaptı" diye büyük bir başlık var diyelim ama Moğollar 40 yıllık bir grup ve ben daha 31 yaşındayım. 14 senedir şarkı söylüyorum ama ne kadar söylüyorum kimse bilmiyor. Moğollar beni böyle bir riski göze alıp, gruplarına aldı. Hayatları boyunca böyle de bir şey yapmamışlar. Yani kendilerini riske attılar. Ayrıca beni de denediler...

* Nasıl denediler?
Oturduk konuştuk. Çünkü sadece şarkıcı kimliğiyle değil, fikir olarak da uyuşmak gerekiyor. Çok da güzel oldu, onlara enerji kattığımı düşünüyorum. Sağ olsunlar onlar da inkar etmiyor.

* Albüm ne zaman çıkacak?
19-22 Mart tarihleri arasında Ege turnemiz var. Sonra stüdyoya gireceğiz. Parçaların altısı hazır. Yeni şarkılardan oluşan albümü nisan sonu gibi çıkarırız.

* İçinde Cem Karaca parçası olacak mı?
Bir şarkı var ama kimse bilmiyor. Parçanın ismi yok. Biz adını 'Zamanı Geldi' diye düşündük. Birilerinin kafasına yumruk gibi inecek bir şarkı... Bakalım belki de olmaz!