kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ünlü oyuncu Cansu Dere, günlük hayatında Converse şıklığından rahatlığından vazgeçemeyen ünlüler arasında.

Converse 100 yıldır ayakları yerden kesiyor

1908 yılından bu yana ünlü-ünsüz birçok ismin ayağından çıkarmadığı Converse marka spor ayakkabılar, gün geçtikçe daha büyük bir tutkuya dönüşüyor. Converse çılgınlığı öyle bir boyuta ulaştı ki, koleksiyonunu yapanlar bile oluştu.....
Tüm dünyada ünlü-ünsüz birçok insanın ayaklarını süsleyen Converse marka spor ayakkabılar, artık 100 yaşında. Sade ve asi tarzıyla dikkat çeken Converse, kendisini spor ayakkabı tutkunlarının vazgeçilmezleri arasına sokacak yoldaki ilk adımını, 1908'de Marquis M. Converse'in Massachusetts'te kurduğu Converse Kauçuk Ayakkabı Şirketi kanalıyla attı. 1915 yılında şirket, tenis oynarken kullanılması için atletik ayakkabılar üretmeye başladı. 1917'de ise Converse All Star basketbol ayakkabıları üretildi ve bu olay şirketin tarihinde bir dönüm noktası teşkil etti.

TAYLOR'IN ADINI ALDI
Tarih 1921'i gösterdiğinde Chuck Taylor adlı bir basketbolcu, şirket bünyesinde çalışmaya başladı ve çok kısa süre sonra All Star markasına ismini eklemeyi başardı. Başlangıçta siyah-beyaz olarak üretilen Chuck Taylor All Star basketbol ayakkabıları zamanla renklendi ve çeşitlendi. Önceleri sadece sporcuların tercih ettiği Converse'ler kısa zamanda pek çok ayağı süsler hale geldi. Boyları bileğe hatta dize kadar uzanan, tabanları kalın hatta topuklu olan ilginç modeller bile üretildi. Converse'lere gösterilen bu yoğun ilgi nedeniyle, Nike firmayı 2003 yılında bünyesine dahil etti. Converse marka spor ayakkabılar bugün sokak modasının vazgeçilmez unsurları arasında yer alıyor ve kapış kapış satılıyor. Öyle ki 2007 yılında sadece Türkiye'de 1 milyon 300 bin çift Converse satıldı.

ÜNLÜLER DE GİYİYOR
Kuşkusuz bu ilgide ayakkabıların fiyatlarının uygunluğu da önemli bir rol oynuyor. Converse tutkunları, son derece ucuz fiyatlara aldıkları bu ayakkabıların kendileri için Louboutin marka ateş pahası pabuçlardan çok daha değerli olduğunu söylüyor. Genellikle kot ve spor pantolonların altına giyilen, eteklerle kullanıldığında ise farklı bir havaya bürünen Converse'lerden vazgeçemeyenler arasında Avril Lavigne, Carmen Electra, Cameron Diaz, Julianne Moore, Sarah Jessica Parker, David Beckham ve Ashlee Simpson gibi ünlü isimler yer alıyor.

KOLEKSİYONU YAPILIYOR

Dünya çapında birçok Converse koleksiyoneri var. 50 çift Converse'i olan ünlü sanatçı Jessica Alba, hedefinin koleksiyonerler arasına girmek olduğunu söylüyor. Converse'in Türk tutkunları arasında ise Demet Akalın, Cansu Dere, Kenan Doğulu, Teoman ve Hepsi grubu başı çekiyor.
Haberin fotoğrafları