kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fidan'ın mutfağından

Biber dolması veya yaprak sarma
Dolmalık biberleri iyice yıkayın. Sap kısmından tohumlarını çıkararak içini boşaltın. (Ya da sarma yapraklarını sıcak suya koyarak yumuşatın) Karnabaharı blender'dan geçirin. Soğanları ve dereotunu ince ince kıyın ve tüm malzemeyi bir kase içinde karıştırın. İster dolmalık biberlerin içini bir tatlı kaşığı yardımı ile doldurun, ister normal yaprak sarması gibi sararak servis edin.

Malzemeler:

* Dolmalık biber ve sarma yaprağı
* 1/2 karnabahar
* 2 adet taze soğan
* 1/2 demet dereotu
* 1 avuç kuş üzümü
* 1 avuç çam fıstığı
* Tuz
* Karabiber ve çeşitleri
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Kremalı ıspanak çorbası
Ispanak yapraklarını ve avokadoyu iyice yıkadıktan sonra üzerine iki bardak suyu ilave ederek blender'dan geçirin. Yeteri kadar tuz ve baharatları ekleyerek servis yapmaya hazır hale getirin.

Malzemeler:

* 10 yaprak ıspanak
* 1/2 avokado
* Az miktarda kendi sevdiğiniz baharat çeşitleri
* Tuz
* 2 bardak su

Coleslaw salatası
Havuç, kırmızı ve beyaz lahanayı iyice yıkayın. Havuçları rendeleyin. Kırmızı ve beyaz lahanayı da ince ince kıyın veya blender'dan geçirin. Bir gece suda bekletilen cevizlerin zarlarını soyup blender'dan geçirin. Zeytinyağı, tuz ve baharatları da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırarak hazırlayın.

Malzemeler:

* 3 adet havuç
* 1/2 kırmızı lahana
* 1/2 beyaz lahana
* 10 adet ceviz
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
* Değişik baharatlar