kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül: Çıkmazı ortak çözümle aşabiliriz

Duygu GÜVENÇ DAKAR
KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ın ilk kez katıldığı 11. İKÖ toplantısında kanuşan Cumhurbaşkanı Gül, "Terör bizi tehdit ediyor, İslamiyet'in adını lekeliyor" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gül: Çıkmazı ortak çözümle aşabiliriz
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) toplantısında İslam ülkelerinin demokrasi, insan hakları, yaşam standartları konusunda hâlâ yeterli mesafe kaydetmediğini söyledi. Gül, İKÖ'nün etkinliğini artırmak için üye ülkeleri birlikte hareket etmeye çağırdı. Gül şunları söyledi: "İslam ülkeleri çeşitli iç ve dış fenomenlerle karşı karşıyadır. Şiddet ve terörizm ülkelerimizi tehdit etmeye devam etmektedir. Bu iki bela, bir yandan halklarımızı hedef alırken, kimi zaman da İslamiyetin adını lekelemeye tevessül etmektedir. Kronik siyasi meseleler ile başta yoksulluk ve adaletsizlik olmak üzere, ekonomik ve sosyal meselelerin birbirini etkileyerek bir sarmal oluşturdukları da görülmektedir. Bu çıkmazdan kurtulmak için küresel, bölgesel veya ulusal çözümler üretmek ortak görevimiz" dedi. Gül, KKTC'nin ilk kez katılmasıyla ilgili "KKTC'nin devlet başkanıyla, bayrağıyla burada temsil edilmesi önemlidir" dedi. Gül, konferansın ikinci oturumuna da başkanlık etti.

İRAN'DAN HAREKÂTA DESTEK
Gül, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ile ikili görüşmesinde PKK ve PJAK'ı yok etmekte anlaştı. Ahmedinecad gazetecilere de sınır ötesi operasyonla ilgili "Türkiye'nin operasyonu Irak'ın toprak bütünlüğüne karşı değil. Türkiye, Irak ve Suriye, teröristlere karşı savunma yapıyor. Teröristler suçsuz insanlara saldırarak öldürdüler" dedi.