kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Facia fırsatçısı, beş dükkânı dolandırdı

Erdoğan YAPIK SABAH
İstanbul Davutpaşa'da patlama yaşanan işhanındaki dükkânlardan denetleme bahanesiyle para toplayan Özge Y. suçüstü yakalandı..
İstanbul Davutpaşa'daki bir işhanında, kaçak maytap atölyesinde 31 Ocak günü yaşanan ve 22 kişinin yaşamını kaybettiği patlamanın ardından, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı denetimler, dolandırıcılar için de fırsat kapısı oldu. Bazı işyerlerine "denetleme" bahanesiyle giden ve "tutanak tutmama" karşılığında rüşvet bahanesiyle para toplayan bir kadın gözaltına alındı. Gelen ihbarları değerlendiren Ümraniye Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, önceki akşam saat 21.00 sıralarında, Aşağı Dudullu mahallesi Yavuz Sultan Selim caddesi üzerindeki bir işyerinde, 25 yaşındaki Özge Y.'yi yakaladı. Polislerin geldiğini gören Özge Y., üzerinde bulunan "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü Denetim Grup Başkanlığı" yazılı tutanak kâğıtlarını yırtıp çöpe atmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Genç kadını gözaltına alan polis, üzerindeki 230 YTL ve boş tutanak kâğıtlarına da el koydu.

2 ORTAĞI DA ARANIYOR
Polisin yaptığı sorgulamada, Özge Y. ve birlikte çalıştığı iki kişinin, işyerlerine giderek, çalışma izni, işçi sigortaları ve diğer gerekli yasal evraklar konusunda denetim yaptığı, eksiği olan işyerlerinden, "tutanak tutmama" karşılığında rüşvet istediği belirlendi. İşyeri sahiplerinin de çoğunlukla, "ceza yemektense para vermeyi kabul ettği" öğrenildi. Özge Y.'nin önceki gün 5 işyerinden rüşvet aldığı ortaya çıkarken, İstanbul'un çeşitli yerlerinde çok sayıda işyeri sahibini de dolandırdığı belirtildi. Özge Y., adliyeye sevk edilirken, polis, genç kadın ile birlikte çalışan firardaki iki kişiyi yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.
Haberin fotoğrafları