kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YÖK, türban için mayısı bekleyecek

ANKARA
YÖK Genel Kurulu, türban kararını Anayasa Mahkemesi sonucuna göre verecek. YÖK'ün 4 yıldır çalışmayan yürütme kurulu seçildi..
YÖK Genel Kurulu türban tartışmalarının gölgesinde toplandı, ancak bir karar çıkmadı. YÖK eski başkanı Erdoğan Teziç'in döneminde "Tam zamanlı çalışacak yeterli üye bulunamadığı" için kurulmayan ve 4 yıldır çalışmayan 9 kişilik Yürütme Kurulu yeniden oluşturuldu. İzzettin Özgenç'in ardından YÖK'ün ikinci başkan vekilliği görevine TÜİK Başkanlığından ayrılacak olan Ömer Demir getirildi. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan başkanlığında yapılan üçüncü olağan Genel Kurul toplantısı yaklaşık 8 saat sürdü. Toplantıda Özcan'ın Danıştay tarafından durdurulan türban genelgesi ile türbanlı öğrencilerin üniversite sınavına başlarını açmadan başvurmasını sağlayacak ÖSS kılavuzuyla ilgili konular gündeme alınmadı.

KADRO YÖNETMELİĞİ
Bu konular hem mart ayı sonunda sonuçlanması beklenen Anayasa Mahkemesi kararı sonrasına bırakıldı. Bu durumda YÖK'ün mayıs ayı ortasında yapacağı toplantı öncesi Anayasa Mahkemesi kararını açıklamış olacak. YÖK'te karara göre davranacağı için gerilim yaşanmayacak. 2 bine yakın akademik kadro için üniversitelerin merakla beklediği yönetmeliğin, "Bazı konularda olgunlaşma sağlanamadığı için" 20 Mart'ta yapılacak bir toplantıda yeniden ele alınmasına karar verildi. Konunun aciliyeti nedeniyle bir hafta sonraya bir toplantı kararı alındığı öğrenildi.