kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

İşin kaidesi

11 Eylül 2001 saldırılarından sonra, ABD, uluslararası hukuk oluşmadığı halde, Irak'a saldırı için iki temel gerekçe koydu:
1. ABD'yi dahi vurabilecek, nükleer, biyolojik, kimyasal kitle imha silahları. (Bizim medyada çıkan haritaları, Konya'yı yakan, Ankara'yı yıkan, İstanbul'u vuran füzeleri filan hatırlayın.)
2. Saddam yönetimi ile El Kaide arasındaki bağlantı.
ABD 5 yıldır Irak'ta.
Birinciler, kitle imha silahları hiç bulunamadı. Irak ordusu uçak dahi havalandıramamıştı.
İkincide ise, Pentagon araştırması yeni bitti: Hiçbir bağlantı yokmuş! (Ama o kadar yılda şu oldu: Irak'ta El Kaide yokken, ABD işgal ettikten sonra El Kaide Irak'a yerleşti. Adeta esas bağ ABD ile El Kaide arasında imiş gibi!)
Buna "hukuka dayalı, demokrasi ve özgürlükleri hedefleyen küresel düzen" diyeceğiz, ama "emperyalizm, alçaklık, aşağılık yalan" diyemeyeceğiz.
"Irak'ta koalisyon ortağı" kalmaktan, kendi iç sorunumuzu "anlık istihbarat ve sınır ötesi izinleri" ile çözer gibi yapmaktan, Lübnan'a, Afganistan'a asker göndermekten utanmayacağız.
Biz, siz... bir yana. ABD'nin kirli yalanlarının baş aktörü Başkan Yardımcısı'na Ankara'da, sivil veya asker, kimse bunların kırıntısını diyemeyecek! İçinden geçirmeyi dahi unutacak!