kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Topalak çorbası
Bir gece önceden ıslattığınız nohutu haşlayıp, bir kenara koyun. Daha sonra çorbanın köftelerini hazırlamak için kıymanın üzerine tuz, karabiber, kimyon yumurta ve ince bulguru ilave edin. Hamur gibi özleşene kadar yoğurun. Elinizi hafifçe ıslatarak, bilye iriliğinde küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. Hafifçe un serpilmiş tepsiye köfteleri koyun. Tepsiyi sağa sola sallayarak, unun köftelerin her tarafına yapışmasını sağlayın. Soğanı küçük doğrayıp, yağda hafifçe pembeleşene dek kavurun. Salçasını ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Tencereye 4 su bardağı su ilave edip, tuz dökün. Çorbanın suyu kaynadığında haşlanmış nohutları ve küçük köfteleri çorbaya ilave edin. Köfteler yumuşayana dek kısık ateşte kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
*
200 gr. az yağlı kıyma
* 1 kahve fincanı ince bulgur
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 adet orta boy soğan
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* Karabiber