kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Karışık dolma

Pirinci yıkayın, domates, soğan, yeşil biber, kuş üzümü, fıstık, şeker, nane, maydanoz, zeytinyağı ve tuz karıştırarak iç hazırlayın. Kabak, patlıcan ve dolmalık biberlerin içlerine doldurun. Dolmaları tencereye dizin, 2 bardak su koyun, kısık ateşte pişirin. 1 su bardağı tahin, limon suyu, tuz ve ezilmiş sarmısağı bir kasede çırpın. Servis tabağına alınan dolmaların üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER
*
3 adet dolmalık kabak (içleri oyulmuş)
* 2 adet patlıcan
* 6 adet dolmalık biber
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet domates (ince doğranmış)
* 2 adet soğan (ince doğranmış)
* 2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
* 1 kahve fincanı dolma fıstığı
* 1 kahve fincanı kuş üzümü
* 1/2 demet nane
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tutam tuz
* 1 yemek kaşığı kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 demet maydanoz (ince doğranmış)

Sos:
*
1 su bardağı tahin
* 2 limon suyu
* 1/2 bardak su
* 5-6 diş sarmısak (ezilmiş)

Su böreği
Yumurta, süt, sıvıyağ, tuz ve yeteri kadar unla bir hamur yoğurun. Hazırlanan hamuru 10 parçaya ayırıp, her parçayı 2 cm. kalınlığında açın. Bir tepsiyi yağlayın, ilk açılan yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yayın. Diğer yufkaları kaynar suda bir dakika haşlayın. Yufkaları soğuk suya atın, kevgirle alarak süzün. Temiz bir bezle kuruladıktan sonra tepsiye yayın. Yufkaların arasına erimiş tereyağı gezdirin. Hamurun yarısı bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Orta kata yumurtayla ezilen beyaz peynir serpin, kalan yufkaları da üstüne aynı şekilde yayın. Tüm yufkalar bitince kenardan sarkan parçaları üzerine çevirip, bolca yağlayın. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.

MALZEMELER
* 5 adet yumurta
* 1 kahve fincanı süt
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 250 gram beyaz peynir
* 200 gr. tereyağı
* Aldığı kadar un
* Tuz

Mozaik pasta
Bisküvileri ufalayın. Margarini eritin, bisküvi, portakal kabuğu rendesi, fındık, 1 çay bardağı tahin ve kakaoyu koyup, karıştırın. Üzüm ve kayısıları doğrayın, bisküvili harca ekleyin ve hepsini harmanlayın. Kalıba bastırarak yayın ve 1 gece buzdolabında bekletip, kalıptan çıkarın. Üzerini çikolata rendesi ve 1 paket fındıklı krokanla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
125 gr. margarin
* 2 paket pötibör bisküvi
* 1 kaşık portakal kabuğu rendesi
* 1 paket fındıklı krokan
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 çay bardağı tahin
* 1 kahve fincanı kuru üzüm
* 5 adet kayısı
* 1 çorba kaşığı pudraşekeri
* 1 dilim çikolata
* 1 yumurta