kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sultan havuzu

Unu eleyip, biraz su ve yumurta ile hamur yapın. Hamuru ikiye ayırıp, un ile yemek tabağı büyüklüğünde, 2 cm. kalınlığında açın. Açtığınız hamuru oklavaya sarıp, oklavanın üzerinden bıçakla kesin. Oklavayı çıkarıp, bantlar şeklinde kesin. Kestiğiniz bantları, un serpilmiş zemin üzerinde 1 saat bekletip, hafif kurutun. Bir tencerede su kaynatın. Hamurları haşlayıp süzdükten sonra servis tabağına alın. Başka bir tencerede 2 kaşık sıvıyağ ve 2-3 diş sarmısağı soteleyin. Hemen hindi ya da kuzu etini koyup, soteleyin. Etlerin rengi dönünce rendelenmiş domates, yeşil biber, defne yaprağı, şeker, karanfil, tuz ve birkaç adet karabiber koyup karıştırın. Üzerini geçecek kadar su koyun. Kısık ateşte etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Kekiği ve pul biberi harmanlayıp, üzerine ekleyin. Tabaktaki hamurların ortasını açıp, hazırladığınız etleri koyun. Bir kaşık tereyağını ateşte kızdırarak üzerine gezdirin. Yeşil salata ile servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 3 su bardağı un
* 2 yumurta
* 2 kaşık sıvıyağ
* 3 diş sarmısak
* 500 gr. kuzu eti veya hindi eti (kuşbaşı doğranmış)
* 2 adet domates
* 2 adet yeşil biber
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 kaşık tereyağı
* 2 adet karanfil
* Tane karabiber
* Kırmızı biber
* Kekik
* Tuz
* Biraz su