kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

Engelliler için rekabete ara verildi

Galatasaray Spor Kulübü'nün, engelli sporcular ve engelli vatandaşlara yardım için düzenlediği gecede, ezeli rakipler el ele verip 1.5 milyon YTL bağış topladı.
Galatasaray Spor Kulübü tarafından organize edilmesine rağmen hiçbir takıma mal edilmeyecek kadar önemli olan ve takımlar üstü bir ruh oluşturan 'Başarıya Giden Adımlar' projesi önceki akşam Swissotel'de gerçekleşti. Galatasaraylısı, Fenerlisi, Beşiktaşlısı, Trabzonsporlusu, bu geceye akın etti; herkes 'Tek Bir Takım' oldu. El ele verip engelli sporcularımız ve tekerlekli iskemleye ihtiyacı olan bireylerimize umut oldular. Proje kapsamında Sezen Aksu, Beyazıt Öztürk, Mehmet Güleryüz, Salih Memecan, Adnan Polat, Serdar Bilgili, Çiğdem Yapanar ve Dilara Endican gibi topluma duyarlı 10 ismin tasarladığı eserleri, en yüksek fiyata alabilmek için iş ve spor dünyasının ünlüleri adeta yarıştılar. Dilerim, Galatasaray'ın başlattığı bu tür projelerin devamı gelir ve engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesi artar. Maddi-manevi emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

GS'nin yaşı kadar sandalye bağışladı
Antik A.Ş.'nin sahibi Turgay Artam'ın yönettiği müzayedede eserler resmen kapanın elinde kaldı. Hayır işlerinde her zaman en ön saflarda olan Selahattin Beyazıt, Dilara Endican'ın takısına 60 bin dolar ödeyerek, gecenin en pahalı ikinci eserini aldı. Ayrıca Beyazıt, Galatasaray Spor Kulübü'nün 102. yılı olması nedeniyle tam 102 adet tekerlekli sandalye bağışladı. Sezen Aksu'nun tasarladığı ayakkabı da büyük ilgi gördü. Aksu'nun, altının yıpranmaması için alan kişiye halı hediye edeceğini söylediği ayakkabısını 50 bin dolara Atilla Türkmen aldı. Açık artırmadan toplanan 415 bin dolar, davetiye geliri ve bağışlanan 500'ü aşkın tekerlekli sandalye ile birlikte toplamda yaklaşık 1.5 milyon YTL gelir elde edildi.