kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kol böreği

Rendelenmiş soğanı bir kaşık yağ ile kavurduktan sonra haşlanmış patateslerin üzerine döküp, karabiber, tuz ve kırmızıbiberle tatlandırın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp, yumurta, yoğurt, oda sıcaklığında margarin ve tuzu koyun. Biraz ılık su ile yumuşak bir hamur yapıp, bezelere bölün. Bezeleri oklava ile açarak bir ucuna patatesli harç koyun ve rulo şeklinde sarıp, U şekli verin, uçlarını içine döndürün. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Tepsiye dizip, üzerine yağ sürün ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER 10 kişilik
*
500 gram un

* 2 çorba kaşığı yoğurt

* 150 gram margarin veya tereyağı

* 1 çay kaşığı kabartma tozu

* 1 yumurta

* Biraz ılık su

* Tuz

İçi için:
*
2 adet haşlanmış patates

* 1 adet rendelenmiş soğan

* 1 kaşık sıvıyağ

* Tuz

* Karabiber

* Kırmızıbiber