kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pirinç köftesi

Pirinci haşlayın. Kalan suyunu süzün. 3 çorba kaşığı margarin ve tuz ile beraber iyice yoğurun. Başka bir tencereye yarım çorba kaşığı margarin alın. Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı birlikte kavurun. Bademlerin kabuklarını soyun. Kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber ve tarçını ilave edin. Yoğrulmuş pirinçten ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle açın. İçine kıymalı içten koyun. Tekrar kapatarak köfte şekli verin. Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızartın. Garnitürle birlikte servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
Dışı için:
*
1/2 kg. pirinç
* 3 çorba kaşığı margarin
* Tuz
İçi için:
*
250 gr. yağsız kıyma
* 1 adet soğan
* 1 çay kaşığı badem
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Tuz, karabiber
* 1/2 çorba kaşığı margarin
Kızartmak için:
*
1 adet yumurta
* Sıvıyağ