kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Defileyi oyuncu Yeliz Yeşilmen de izledi.

Şehit annelerine yardım defilesi

Öner ÖNGÜN / SABAH
Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu öğrencilerinin hazırladığı 35 otantik kıyafetin satışından elde edilecek gelir, şehit annelerine verilecek..
Giyim, nakış, el sanatları, çocuk gelişimi ve eğitimi ile ev yönetimi gibi farklı branşlarda hizmet veren Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu öğrencileri, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle bir defile düzenledi. "Kardelen Çiçeği" adı verilen defilede, öğrencilerin dokuz ay uğraş verdiği kıyafetler tanıtıldı. Etkinlikte Şenay Akay, Ebru Ürün ve Simge Tertemiz gibi mankenlerle, sinema oyuncusu Serpil Çakmaklı podyuma çıkarak Türkiye'nin yedi bölgesine özgü yöresel kıyafetleri tanıttı. Kıyafetler, beğeni topladı. İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dinçer, eski İstanbul Valisi Nevzat Ayaz, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç ile Gönül Yazar ve Yeliz Yeşilmen'in de katıldığı defileyi izleyenler, tasarımcı öğrencileri ayakta alkışladı.

İKİ AY SERGİDE...
Yetkililer, 35 otantik kıyafetin 24 Nisan'a kadar İstanbul'daki Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu'nda sergileneceğini açıkladı. Kıyafetler daha sonra satışa çıkarılacak ve elde edilen gelir şehit annelerine bağışlanacak.
Haberin fotoğrafları