kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Nükleer intifada kapıda

Gazze'de İsrail operasyonu sonrası halkın yeni bir silahlı direnişe start vermesinden çekiniliyor. Halkın psikolojik durumunu tahlil eden Dr. Sarrac yakında nükleer silahların bölgeye geleceği ve nükleer bir çatışmanın başlayabileceği uyarısında bulundu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Nükleer intifada kapıda
İsrail'in geçtiğimiz hafta operasyon düzenlediği Gazze'de halk yaralarını sarmaya çalışıyor. 127 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı Gazze'de halkın yeni bir silahlı direniş başlatmasından korkuluyor... Bölge uzmanları 1987 ve 2000'deki gibi bir intifadanın başlayabileceği korkusunu dile getiriyor. Bölge halkının içinde bulunduğu psiklojik durumu en iyi tahlil edebilecek kişi Gazze Toplumu Ruh Sağlığı Programı Direktörü Dr. İyad Sarrac da yakında yeni bir intifadanın başlayabileceğini ve bunun nükleer bir intifada olacağını belirtti.

KİMYASAL SİLAH TEHDIDI
Sarrac, "Yeni bir intifada kapıda... Bu öyle taşla, silahla da olmayacak. Nükleer intifada ya da kimyasal intifada kapıda" diye konuştu. Sarrac, "Barış sağlanmazsa, Gazze'ye kimyasal silahlar da girecek ve İsrail'e karşı kullanılacak" dedi. Gazze'deki sürekli savaş ortamının insanların yüzde 100'ünü psikolojik anlamda hasta ettiğini söyleyen Dr. Sarrac, "İnsanlar normal değil artık burada. İnsanlıktan çıkmış durumdalar. Bunları yaptıran o umutsuzluk. Çocukların yüzde 36'sı büyüyünce şehit olmak istiyor. Başka bir şey hayal edemiyorlar. Çocuklar bile geleceğe bakmıyor, ölmek istiyor" dedi.

BÜYÜK PSİKOLOJİK YIKIM
Son yayımlanan raporlar da Gazze'nin tam bir insani dram yaşandığını gözler önüne seriyor. Uluslararası yardım kuruluşları tarafından yayımlanan bir raporda Gazze'nin 40 yıl önceki şartlarla ayakta kalmaya çalıştığı ve insanların büyük bir psikolojik ve sosyal yıkımla karşıya karşıya kaldığı belirtilmişti.