kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
"8 MART'TA AYIP" Fatma D.'nin serbest bırakılmasına isyan eden kızı N. C. "Bugün Dünya Kadınlar Günü. Bu yapılan çok ayıp" dedi.

Eski 'yılın annesi' 'yılın maması' çıktı

Erdoğan YAPIK
1994'te 'Yılın annesi' seçilen Fatma D., fuhuş teklif ettiği kızı tarafından Kadınlar Günü'nde şikâyet edildi. D.'nin işlettiği ev 18'inci kez basıldı..
Babası tarafından tecavüze uğrayan 14 yaşındaki bir kız çocuğunu himaye altına aldığı için sivil toplum kuruluşları tarafından 1994'te "Yılın Annesi" seçilen Fatma D'nin (58) adı randevuevi işlettiği gerekçesiyle 18'inci kez kayıtlara geçti. Daha önce de İstanbul Esenler'deki evi mahallelinin şikâyetleri sonucu defalarca basılan D., kendisini linç etmek isteyen vatandaşların elinden polis tarafından kurtarılmıştı.

'ÇOCUKLARINI BIRAK'
D.'nin öz kızı olan 4 çocuk annesi N.C., geçtiğimiz hafta annesinin evine giderek maddi durumlarının kötü olduğunu anlattı. N. C. bu sırada çocuklarının kötü etkilendiğini söyleyerek annesinden fuhuş yaptırmayı bırakmasını da istedi. Fatma D. ise N. C.'ye "Çocuklarını bırak, gel" dedi. Annesinin ahlaksız teklifi karşısında şok olan N. C., evin camlarını kırdı ve annesi ile evde bulunan diğer kadınlarla kavga etti. N. C., önceki akşam saat 20.30 sıralarında Esenler Polis Merkezi'ne giderek annesinin randevuevi çalıştırdığını ihbar etti. Harekete geçen polis, Fatma D. ile evindeki 5 kadını gözaltına alarak karakola götürdü. Bu sırada olayı duyarak karakol önünde toplanan vatandaşların linç girişimine karşılık Çevik Kuvvet polisinden yardım istendi. Karakolda ifadeleri alınan Fatma D. ve çalıştırdığı kadınlar daha sonra serbest bırakıldı. Karara sinirlenen N. C., polislerin ve vatandaşların gözü önünde annesine meydan dayağı attı. Fatma D. polisler tarafından kurtarıldı. N. C., "Bugün Dünya Kadınlar Günü. Bu yapılan çok büyük ayıp. Bunları yapan bir kadın neden serbest bırakılıyor" dedi. 4 kız kardeş olduklarını belirten N. C., kardeşlerinden birisine annesi tarafından fuhuş yaptırıldığını, ayrıca çalıştırdığı evlerde kokain partileri düzenlediğini öne sürdü.
Haberin fotoğrafları