kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Silahımı imha edebilir miyim? Hayır, hibe et!

Ercan SARIKAYA SABAH
Umut Vakfı'nın "Ruhsatlı silahını imha etmek isteyen ne yapmalı" sorusuna Emniyet'ten yanıt geldi: Silahın imhası söz konusu değil. Arzu eden silahını satar veya hibe eder ..
Türkiye'de her yıl yüzlerce kişi ruhsatlı ya da ruhsatsız silahlardan çıkan kurşunlarla can veriyor ya da sakat kalıyor. Silahlanma ile mücadele eden ve bu konuda halkı bilinçlendirmeye çalışan Umut Vakfı Başkanı Nazire Dedeman da bu mücadele kapsamında, İçişleri Bakanlığı'na üç sorudan oluşan bir dilekçe gönderdi. "Ruhsatlı silahlarını imha etmek isteyen vatandaş ne yapmalı? İade edilen ruhsatlı silahlar ne suretle değerlendirilmektedir? Ruhsatlı silahları iade etmek isteyen yurttaşlarımız hangi yolu izlemelidir?" şeklindeki sorulara, geçtiğimiz hafta Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen yanıt, vakıf yöneticilerini şoke etti.

BU YÖNDE BİR DÜZENLEME YOK
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sorulara verdiği yanıt şöyle: "Ruhsatlı silahların imha edilmesi ile ilgili mevzuatta hiçbir düzenleme bulunmamaktadır. Taşıma veya bulundurma ruhsatlı silaha sahip olanlar, ruhsatlarında nitelikleri yazılı silahlarını yönetmelik hükümlerine göre, silah taşıma veya bulundurma ruhsatı verilebilecek olan kişilere satış veya hibe yoluyla devredebilir, ya da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne veya Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak hibe edebilirler." Umut Vakfı Koordinatörü Esengül Ayyıldız gelen cevabı değerlendirirken, "Ruhsatlandırılan bir silah bu şekliyle iade edilse bile yok olmuyor, yeniden dolaşıma girebiliyor. Bu konuda yasal olarak büyük bir boşluk mevcut. Bu durumun değişmesi için girişimde bulunacağız" diye konuştu.