kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hatalı tahsil edilen MTV geri ödenecek

Yeni Haber
Gelir İdaresi Başkanlığı, Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanunu kapsamında, Ocak 2004-31 Aralık 2007 döneminde bazı taşıtların hatalı vergilendirilmesinden kaynaklanan tahsilatların, 30 Haziran'a kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurmaları durumunda mükelleflere geri ödeneceğini bildirdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'nda yer alan tarifelerin değiştirildiği anımsatılarak, yapılan değişikler sonrasında bazı taşıtların vergilendirilmesinde etki eden bilgilerin vergi dairesinde kayıtlı olmaması, yanlış olması ve tanımlara uygun olmayan cins bilgisine göre vergilendirilmesinin hatalı yapıldığı ifade edildi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun istisna ve muafiyet hükümlerinin hatalı uygulanmasının düzeltilmesi sonucunda 1 Ocak 2004-31 Aralık 2007 tarihleri arasındaki dönemlere ilişkin yapılan ilave veya yeni tahakkuklar için hesaplanan gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Benzer türdeki hataların düzeltilmesi için Gelir İdaresi Başkanlığı ve taşra teşkilatlarının yaptığı düzeltmeler sonrasında eksik yapılan veya hiç yapılmayan tahakkuklar için geçmişe dönük olarak ilave ve yeni tahakkuklar yapıldı. Mükelleflerden gecikme zamları alındı.

Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanunun yayımlanmasının ardından 1 Ocak 2004-31 Aralık 2007 dönemlerindeki vergilerin hatalı belirlenmesi ile motorlu taşıtlar vergisinden istisna ve muafiyet hükümlerinin hatalı uygulanmasının düzeltilmesi sonrasında yapılan ilave veya yeni tahakkuklar için hesaplanan gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçildi."

SON BAŞVURU TARİHİ 30 HAZİRAN

Açıklamada, hakkında ilave motorlu taşıtlar vergisi tahakkuk ettirilen mükelleflerin 30 Haziran'a kadar bağlı oldukları vergi dairelerine başvurmaları ve ödenmeyen ilave motorlu taşıtlar vergisini ödemeleri gerektiğine dikkat çekildi.

Ayrıca, mükelleflerin dava açmayacaklarını veya açmış oldukları davalardan vazgeçtiklerini de bildirmeleri gerektiği kaydedilen açıklamada, süre uzatımı yetkisi bulunmadığından mükelleflerin son başvuru tarihini beklemeden başvurmaları uyarısında bulunuldu. Açıklamada, kanunun yayımı tarihinden önce tahakkuk eden motorlu taşıtlar vergilerine ilişkin hesaplanan gecikme zamlarını ödeyen mükelleflerin 30 Haziran'a kadar yazılı başvurmaları halinde ödemelerinin iade edileceği vurgulandı.

(ANKA)