kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pastırma zamlandı

Yeni Haber
Pastırma fiyatlarına ortalama yüzde 10 oranında zam yapıldı. Ünlü kuşgömü pastırmasının kilosu 42 YTL oldu.

Alınan bilgiye göre, birinci sınıf olarak adlandırılan ve kilosu 38 YTL'den satılan kuşgömü, sırt, tütünlük ve antirkot pastırmanın kilosu 42 YTL'ye, ikinci sınıf olarak adlandırılan kilosu 28 YTL'den satılan şekerpare, eğrice, kenar, dilme ve but yarma pastırmanın kilosu 30 YTL'ye, çıkıntı olarak adlandırılan 3. sınıf döş, omuz ve kürek pastırmanın kilosu ise 22 YTL'den 24 YTL'ye çıktı.

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim kurulu Başkanı ve pastırma-sucuk üreticisi Şaban Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pastırma fiyatlarını et fiyatlarının artması nedeniyle zamlandığını söyledi.

Ünlü ''Büyükbaş canlı hayvan fiyatları ve et fiyatları Mart ayında yükselmeye başladı. Bunun sonucu da pastırma fiyatları arttı. Et fiyatlarındaki artışı sucuk fiyatlarına şimdilik yansıtmadık'' dedi.

Yapılan zamdan sonra ortalama 20-25 gram ağırlığındaki bir dilim pastırma 90 kuruş oldu. Pastırma satıcılarından Mehmet İpek, ''Biz pastırma ve diğer et ürünlerine zam yapılmasına karşıyız. Ancak et fiyatları artınca zam kaçınılmaz oldu'' diye konuştu.

Kayseri'de 1. kalite sucuğun kilosu 18-20 YTL'den, ikinci kalite sucuğun kilosu ise 14-15 YTL'den satılıyor.

AA