kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sanko, ABD'li ortakla, lüks tekne üretimine başladı

Sanko Holding'in yüzde 70 hissesine sahip olduğu Vicem A.Ş, dünya yatçısı ABD'li işadamı Irwin Jacobs ile 150 milyon dolarlık 300 tekne yapacak..
Sanko Holding'in yüzde 70 hissesine sahip olduğu Antalya Serbest Bölgedeki Vicem AŞ'nin, ABD'li yat üretim firması Genmar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Irwin Jacobs ile 150 milyon dolarlık 300 lüks tekne yapımı için anlaştı. Sanko Holding'in yüzde 70 hissesine sahip olduğu Antalya Serbest Bölgedeki Vicem Yat Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Üst Düzey Yetkilisi Sebahattin Hafızoğlu, dünya yat üretim imparatoru, Genmar Holding Yönetim Kurulu Başkanı ABD'li işadamı Irwin Jacobs ile geçen yıl 26 ultra lüks yat yapımı konusunda anlaşma yaptıklarını anımsattı.

3.5 MİLYON DOLARLIK YAT
Sipariş verilen bu yatlardan 10'unun teslim edildiğini belirten Hafızoğlu, İstanbul'daki Vicem tersanelerinde yapılmak üzere yaklaşık 150 milyon dolarlık, Türk işçi ve mühendisinin el emeği ile ahşap, epoksi ve lamine 300 lüks yat yapımı konusunda da anlaştıklarını söyledi. Antalya Serbest Bölgesi dışında İstanbul Tuzla'da 3 ayrı tersanesi bulunan Vicem AŞ'nin 38 bin metrekare alan üzerinde dördüncü tersane inşaatına başladığını anlatan Hafızoğlu, şöyle devam etti: "Dünyanın yat üretim imparatoruna lüks Türk yatları satıyoruz. 3-5 yıl içinde teslim edilmek üzere 300 lüks yat yapılacak. Sanko Holding, artık Vicem markasıyla dünyaya, okyanuslara açıldı. Antalya Serbest Bölge'de 5 ultra lüks yat yaptık. Bunlardan biri İtalya'ya, 4'ü ABD'ye satıldı. Bu satışlardan yaklaşık 8 milyon dolar döviz girdisi sağlandı. Türk işçi ve mühendisinin el emeği ile yaptığı ultra lüks yatlar, ABD'de ve okyanuslarda dolaşıyor.'' Hafızoğlu, bu yıl Antalya Serbest Bölgedeki tersanelerden bir adet 10,40 metre, bir adet 15,90, bir adet 17,40, bir adet 17,70 ve bir adet 22 metre boyunda 5 ultra lüks yatın tamamlanarak denize indirileceğini ve ABD'ye gönderileceğini bildirdi. Hafızoğlu, dünya yat imparatoru Jacobs'a kendi hizmetinde kullanılmak üzere Antalya Serbest Bölgede Türk işçi ve mühendisinin el emeği ile üretilen 'Vicem 92 Cruiser' tipi 28 metre uzunluğunda, 19 deniz mili hız yapan ilk ultra lüks yatı 3,5 milyon dolara sattığını da anımsattı.
Haberin fotoğrafları