kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşçiler eyleme çıkıyor

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
İşçiler eyleme çıkıyor
Emek Platformu Başkanlar Kurulu, TBMM'deki Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa tasarısına karşı ortak eylem kararı aldı. Alınan karar uyarınca 13 Mart'ta illerde basın açıklaması yapılırken, 14 Mart Cuma günü de saat 10.00-12.00 arası uyarı amaçlı iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek.

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, Kamu-Sen, Memur-Sen, BASK, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Tüm İşçi Emeklileri Derneği, TMMOB'un da aralarında bulunduğu 17 meslek ve emek örgütünün oluşturduğu Emek Platformu Başkanlar Kurulu'nun Türk-İş Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği ve yaklaşık iki saat süren toplantısında, Meclis'teki sosyal güvenlik düzenlemesine karşı ortak tavır belirlendi.

Toplantının ardında yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Emek Platformu Başkanlar Kurulu, yasa tasarısının; çalışanlar, emekliler, dul ve yetimleri için ağır hak kayıplarına neden olduğunu tespit etmiştir. Emeklilik ve sağlık alanında köklü değişiklikler yapan ve kazanılmış hakları geriye götüren tasarıyı sosyal devlet ilişkisine aykırı olarak değerlendirmiştir. Kurul hükümetin sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası yasa tasarısı ilgili olarak örgütlerin görüş ve önerilerini dikkat almadığı ve tasarının çalışanların koşulları ile ülke gerçekleri ile örtüşmediği sonucuna varmıştır."

ORTAK EYLEME GEÇİLECEK

Bu tasarının yasalaşmaması gerektiği kararına vararak tasarıya karşı ortak eylem kararı alındığı ifade edilen bildiride 13 Mart'ta tüm illerde kitlesel basın açıklaması yapılacağı bildirildi. 14 Mart'ta ise saat 10.00-12.00 arası uyarı amaçlı iş bırakılacağı vurgulanan açıklamada, "Bu uyarılar rağmen tasarı Meclis Genel Kurulu'nda bu haliyle görüşülmeye başlanırsa aynı gün Emek Platformu bileşenlerini yöneticileri Ankara'da toplanarak tepkilerin Meclis'e iletecek" denildi.

(ANKA)