kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

O her zaman klasik: Beyaz gömlek

Gardıropların değişmez parçası beyaz gömlek, her zaman olduğu gibi bu yıl da hemen tüm koleksiyonların gözdesi. Beyaz gömleği hem gündüz hem gece her türlü kıyafetinizi tamamlamak için rahatlıkla giyebilirsiniz..
Moda akımları her yıl değişiyor. Bir bakıyoruz bir yıl elbise, bir yıl pantolon; bir yıl mor, bir yıl yeşil moda oluyor. Ama akımlar neyi gösterirse göstersin bazı klasikler var ki onların modası hiçbir zaman geçmiyor. Beyaz gömlek de bu klasiklerden biri... Her kadının gardırobunda mutlaka en azından bir beyaz gömleği vardır. Her türlü ortamın kurtarıcısı olan beyaz gömlek; blucinin üstüne giyildiğinde spor, klasik bir pantolon ya da eteğin üzerine giyildiğinde ise son derece şık duruyor. Zaten işte bu nedenle de her zaman 'vazgeçilmezler listesi'nde, ilk sıralardaki yerini koruyor. Hal böyle olunca da kadınlar, model model beyaz gömlek almaya doymuyor. Tabii doğru yer için doğru beyaz gömleği seçmenin de püf noktaları var. İşte amaçlarınıza ve gardırobunuza uygun beyaz gömleği seçmenin 8 püf noktası...

İŞE, KLASİK KESİM GİDER
1- Gömleği ne amaçla almak istediğinize karar verin. Klasik kesimler iş yeri için idealdir. Ayrıca bu sezon çoğu markanın koleksiyonunda, onlarca model, gece de giyilebilecek son derece şık ve trendy beyaz gömlekler de var.
2- Gömlek alırken doğru kumaşı seçtiğinizden emin olun. Gömleğin üzerinize tam oturmasını istiyorsanız; içinde az da olsa likra barındıran pamuklu kumaşı tercih edin. Ama dikkat edin likra özelliğini veren elastinin oranı yüzde 2'den fazla olmasın. Yüzde 2 oran hem gömleğin üstünüze tam oturmasını sağlar, hem de kumaşın yumuşaklığını kaybetmesine neden olmaz.
3- Daha dökümlü, salaş bir görünüme bürünmek istiyorsanız; yüzde 100 pamuktan yapılmış gömleği tercih edin.
4- Bir yerine iki-üç iplikten yapılmış pamuklu kumaş, diğerlerine oranla daha rahat etmenizi sağlar.

BEYAZIN DA TONLARI VAR
5- Maskülen kesimlere sahip bir gömlek satın alacaksanız; yakasının ve kol ağızlarının üzerinizde muntazam durduğundan emin olun.
6- Tek bir beyaz yoktur, beyazın da tonları vardır. Rengiyle de mükemmel gömleği yakalamak istiyorsanız; tercihiniz, her zaman son derece parlak ve keskin duran buz beyazından yana olsun. İçinde hafif mavi veya gri tonları taşıyan beyazdan ise kesinlikle uzak durun. Aksi takdirde teniniz soluk görünür.
7- Gömleğin omuz ve kollarındaki dikişin mükemmel olması şart. Bu gömleğinize ekstra bir dayanıklılık kazandırır. Ayrıca düğme iliklerinin dikişi de mükemmel olmalı ve etrafında hiçbir iplik parçası bulunmamalı.
8- Her ne kadar sedef düğmeler beyaz bir gömleğin üzerinde çok şık dursa da, plastik ve polyester olanlar daha dayanıklıdır ve daha zor çizilir.
Haberin fotoğrafları