kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gerçek Lagerfeld gözlüklerin ardında saklı!

Tülin KERMEN
'Karl Lagerfeld Confidantial-Karl Lagerfeld'in Sırları' belgeselini nefessiz, arasız, mısırsız, kolasız seyrettim. İnanılmazdı!!! Film 83 dakika. Herhangi biriyle bu kadar konuşsam hakkında bir sürü şey öğrenirdim belki ama daha önce bilgim olmasına rağmen Karl Lagerfeld hakkında hâlâ yeterince şey bilmiyorum diyebilirim. O, giz perdesinin içinde gezen şövalye gibi... Siyah-beyaz kıyafetleri, ayinin kostümü sanki... Çekmecesindeki binlerce beyaz yaka ve manşetle, siyah giysilerinin altını çiziyor. Yüzükleri ise gümüşten zırhının en özenle seçilen parçaları... Gerçek Lagerfeld ise gözlüklerinin ardında gizli.

GÜCÜNÜN FARKINDA
Filmde en çok, psikologların 'incelenecek top 5 anne-oğul ilişkisi' listesinde mutlaka yer vereceği anne-oğul ilişkisi dikkat çekiyor. Sonsuz güçlü bir annenin, gücünün farkında olan oğlunun hikayesiydi bu belgesel. Peki Karl Lagerfeld kimdir?
a) O efsane bir modacı.
b) O çok yetenekli bir fotoğrafçı.
c) O bir müzik adamı.
d) O bir filozof.
e) O en özgün defileleri yapan kişi.
d) Hepsi.
Cevap e şıkkı.
Efsane: Biten, ölen Chanel markasını, hayata döndüren ve zirveye taşıyan kişi o.
Fotoğrafçı: Fotoğrafçılığa, tasarımlarının iyi çekilmediğinden şikayetçi olduğu için başladı. Vogue'da fotoğrafları sürekli yayınlanıyor.
Müzik adamı: Geçtiğimiz yıllarda Vogue dergisi ile ortak iki CD çıkardı. Biri evde dinlediği soft müziklerden, diğeri de iş yerinde dinlediği metal-rock müziklerden derlenmişti. Filminde de onlarca i-Pod'u olduğunu göreceksiniz zaten.
Filozof: O bir filozof diyorum çünkü filmini seyrederken bile sözlerini not aldım akıl defterime. "Sahip olmak külfettir" sözü favorilerimden.
Özgün: D dergisi, Çin Seddin'de yaptığı defilesi için 'Son nokta' demişti; 'Bundan sonraki defilesini nerede, ayda mı yapacak?' diye yorum yapmıştı. Filmde, bu defileyi rüyasında gördüğünü ve sabaha kağıda döktüğünü söylüyor.
İşte o; tarif, takip ve ne yapacağı tahmin edilemeyen bir deha... 'Karl Lagerfeld'in Sırları' filmini şiddetle tavsiye ederim.