kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kadınların alkol alabilmek için yemek yememesi sağlık sorunlarına yol açıyor.

Şimdiki kadınlar Drunkanoreksik

Sosyal hayatın içindeki kadınlar, alkolden aldıkları kaloriyi azaltmaktansa, yemek yemiyorlar! 'Drunkanoreksik' olarak adlandırılan bu kadınların sayısı her geçen gün artıyor. Zira aç karnına içki tüketmek ciddi hastalıklara yol açıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şimdiki kadınlar Drunkanoreksik
Kutlamalar, davetler ya da arkadaş toplantıları... Hepsi de modern insanın sosyal hayatının bir parçası. Özellikle de çalışan kadınların... Ancak bu tarz sosyal etkinliklerin sağlığımız üzerinde çok ağır bedelleri de var. Bunlardan biri de alkol! Sosyal içiciyken hissetmeden alkol bağımlısı haline gelenlerimizin yanı sıra bunu kendine güveni artırmak için kullananlar da söz konusu.

ALKOL ZAYIFLATMAZ!
Bir başka grupta yer alan kadınlar ise formlarını korumak adına beslenmelerini kısıtlayıp, alkol kullanımını bir tür rutine dönüştürebiliyor. Kaldı ki bu gruptaki kadınlar alkolü, zayıflamak adına da bir tür araç gibi algılayabiliyorlar. Günümüzde 'drunkanoreksik' olarak adlandırılan bu grup, az yemek yiyip çok içki içerek hem bünyelerine zarar veriyor hem de kilo alıyor. Yapılan araştırmalara göre, Amerikalı kadınların yüzde 30'u içki içebilmek için yediklerini kısıtlıyor. Aynen Türkiye'de gün geçtikçe sayısı artan kadınlar gibi...

AŞIRI EGZERSİZ VE KUSMA
Özellikle 30 yaş altı bekar kadınlar sırf zayıf kalmak için sağlığını bu şekilde tehlikeye atıyor. Drunkanoreksiler arasında çok uç örneklere de rastlanıyor. Bu kişiler alkolle aldıkları kaloriyi karşılamak için diyet yapmakla da yetinmiyorlar! İçki içebilmek adına diyet yapan kadınların yüzde beşi, dışarıda geçirilen bir gecenin sonunda kusmayı tercih ediyor ya da laksatif etkili ilaçlara başvuruyor. Yüzde 11'i ise alkol aldıkları geceyi takip eden gün aşırı egzersiz yapıyor.

VÜCUT BAŞA ÇIKAMAZ
Uzmanlar kadınları uyarıyor: "B12 vitamini ve folik asit alımınız kısıtlandığı gibi, vücudunuzun depoladığı diğer vitamin ve mineraller de alkol sayesinde tükenecektir. Vücudunuzun; aç karnına tükettiğiniz alkolle baş etmesi oldukça zordur! Zira alkolün bıraktığı toksinleri vücuttan atmak için gereken enerji bu gibi durumlarda temin edilemez." (Marie Clarie)
Haberin fotoğrafları