kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar, NCB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bahamdan, Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, NCB CEO'su Abdülkerim Ebu Alnasr birarada.

Türkiye Finans, BDDK onayını aldı, Suudi oldu

Türkiye Finans'ın % 60'ı 1 milyar 80 milyon dolara Suudi Arabistan merkezli The National Commercial Bank'a satıldı. Boydak ve Ülker Grupları % 20'şer ortak olarak bankada kaldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türkiye Finans, BDDK onayını aldı, Suudi oldu
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye Finans'ın yüzde 60 hissesinin Suudi Arabistan merkezli The National Commercial Bank'a (NCB) satışına onay verdi. Boydak ve Ülker grupları, bankanın yüzde 60 hissesinin 1 milyar 80 milyon dolar karşılığında NCB'ye devredilmesi konusunda geçen yılın temmuz ayında anlaşmaya varmışlardı. Her iki grubun da, ellerinde bulundurdukları yüzde 20'şer hisse ile banka yönetiminde stratejik ortaklık misyonlarını sürdürmeye devam edecekleri açıklandı. Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, NCB ortaklığı ile Türkiye Finans'ın önümüzdeki dönem hızlı büyümesini sürdüreceğini belirterek, NCB'nin uluslararası piyasada faizsiz bankacılık enstrümanlarındaki deneyimi ile Ülker ve Boydak gruplarının sahip olduğu tecrübenin birleşmesi sonucu, ülke ekonomisine yeni enstrümanlar ve kaynaklar kazandırılacağını kaydetti. Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar ise, 2008 yılında fonlarda yüzde 30 oranında artış hedeflediklerini ifade ederek, 2008 yılında nakdi kredi toplamını 6,3 milyar YTL'ye, gayri nakdi krediler toplamını ise 4 milyar YTL'ye yükselterek reel sektöre desteklerini devam ettireceklerini vurguladı. Nacar, 2008 yılında şube sayılarını 175'e, yaklaşık bin kişilik yeni istihdam ile çalışan sayılarını da 3 bin 500'e yükselterek, hizmet ağlarını Anadolu'nun farklı bölgelerine ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.