kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İsrail'in Gazze çıkarmasında 34 ölü

Yeni Haber
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde seçkin tugaylarından özel birliklerin yanı sıra tank ve buldozerlerle başlattığı kara operasyonunda, Filistinlilerin kayıpları her geçen saat artıyor.

Edinilen bilgiye göre, 12 saattir İsrail birliklerinin havadan F-16'ların ve Apachi helikopterlerinin desteğinde sürdürdüğü operasyonda ve çatışmalarda, Filistin tarafının kayıpları 34 olarak belirlendi.

İsrail tarafından fırlatılan bir füze, tam öğle saatlerinde Çebaliye'de bir sokakta, kalabalığın ortasına düştü. Yerel kaynaklar, ambulansların, buradan hemen hepsi çocuk 7 kişinin cesedini hastaneye taşıdıklarını bildirdi. Aynı bölgede, 10'dan fazla kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Beyt Lahya'daki Kemal Edvan hastanesi doktorlarından Muhammed Sultan, hastanelerine getirilen ölüler arasında henüz bir haftalık bir bebeğin, çocukların, 3 kadının ve bir doktorun bulunduğunu açıkladı. Doktor Sultan, hastanedeki ölülerin yaklaşık yarısına yakınının, bombardımana tutulan evlerden taşındığını bildirdi. Yaralıların sayısı tam bilinmemekle birlikte, 100'den fazla olduğu sanılıyor. Beyt Lahya'daki iki hastanenin yaralılarla dolup taştığı ve doktorların yaralılara müdahaleye yetişemediği, her geçen saat yeni ölü ve yaralılar geldiği belirtiliyor.

Ambulansların ölü ve yaralıları taşımak için benzin sıkıntısı çekmeye başladığı da kaydedildi.

İsrail birliklerininse Cebaliye'nin doğusunda, Selahaddin Caddesi üzerinde ilk aşamada ilerledikleri mevzilerden daha ileriye pek geçmedikleri belirtiliyor.

Batı Şeria'daki Ramallah merkezli Filistin televizyonu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki kara operasyonunun ardından matem yayınına geçti.

Televizyon, durmaksızın Filistin kahramanlık şarkılarıyla El Fetih marşları çalıyor. Gazze'den, hastanelerden canlı yayınları aktarıyor.

Gazze'deki camiler, doğrudan Hamas'ın El Aksa radyosuna bağlandı ve camilerden sürekli radyonun yayınlarını aktarılıyor.

Gazze'deki İslami Cihad lideri Halid El-Batş, "Direnmeye devam edeceklerini, tüm imkanlarını seferber edeceklerini" söyledi.

Militanlarının İsrail'e roket atmayı sürdürdüklerini de belirten El Batş, Arap ve Müslüman ülkelerine seslenerek, Gazze Şeridi'nde "gerçek bir katliam" yaşandığını belirtti ve bu ülkelerden tepki göstermelerini istedi.

El Batş, ayrıca Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a, İsrail'le sürdürdüğü görüşmeleri keserek, Hamas'la diyaloğa geçmesi çağrısında bulundu.

AA