kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakan'dan TSK'ya teşekkür

CHA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye'ye ye seslenerek "Her zamankinden daha fazlasıyla birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var." dedi. Erdoğan, ayrımcılıktan yana olanları uyararak, "Bu ülkede kimki ayrımcılıktan yana hareket ediyor, onu inanıyorum ki yalnızlık paklayacaktır." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90"ıncı yıl dönümü kutlamalarına katıldı. Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde Rize Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen etkinliğe TBMM Başkanı Köksal Toptan da katıldı. Ayrıca AK Parti milletvekilleri Ali Bayramoğlu, Osman Yağmurdereli, İstanbul Valisi Muammer Güler, Rize Valisi Kasım Esen, İBB Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul'da yaşayan çok sayıda Rizeli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şair Bedirhan Gökçe sahne alarak Başbakan Erdoğan'ın da sevdiği bazı şiirleri okudu. Protokol konuşmalarının adından kürsüye Başbakan Erdoğan geldi. Erdoğan konuşmasının büyük kısmını Rize'de yaptıkları hizmetlere ayırdı. Rize Üniversitesi'ni hayata geçirdiklerini, yeni bir hastane yapıldığını anlatan Erdoğan, mevcut şehir stadının yıkılarak yerine alışveriş merkezi ve 4 yıldızlı otel yapılacağını belirtti. Erdoğan 15 bin kişi kapasiteli yeni bir stadın da müjdesini verdi. Rize Üniversitesi'ne yeni bölümler açılacağını da anlatan Erdoğan, ayrıca çay için bir borsa oluşturulacağını ve fiyatların bu borsada belirleneceğini bildirdi.

Erdoğan konuşmasında Kuzey Irak operasyonuna da değindi. TSK'ya teşekkür eden Erdoğan, "Hamdolsun Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Kuzey Irak'ta terör örgütüne yönelik, teröristlere yönelik yapmış olduğu bir temizlik harekatını tamamlayarak geri döndü. Gerek Rize'mizin ve ülkemizin kurtuluşu için şahadet mertebesine kavuşanlara gerekse Kuzey Irak'taki terör kamplarına yönelik operasyonda şehit olan yavrularımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. En üst seviyedeki subayından en alt mevkideki erine kadar Türk Silahlı Kuvvetlerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımızı burada ifade ediyorum." şeklinde konuştu.

İnsanların birbirini sevmesi gerektiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, "Menfaat için sevgi değil, hakiki sevgi. Yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevmek. Düsturumuz bu. Bunu başarmamız lazım. İnanıyorum ki hemşerilerim bunu başaracaktır. 81 ilde hep birlikte, elele omuz omuza bunu gerçekleştireceğiz." dedi. Erdoğan şunları söyledi: "Bu ülke bizim. Her zamankinden daha fazlasıyla birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Şunu biliceğiz. Bu ülkede kimki ayrımcılıktan yana hareket ediyor onu inanıyorum ki yalnızlık paklayacaktır. Hiçbir kimseyi dışlama hakkına sahip değiliz. Kimsenin düşüncesi, inancı, giyimi, kuşamı asla bizim için bir dışlama sebebi değildir. Değil mi ki bu milletin evladıdır, değil mi ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır bizim canımızdır, ciğerimizdir her şeyimizdir."

Bazı insanların ülkede ümitsizlik pompaladığını belirten Erdoğan, "Asla ümitsizlik yok." dedi. Göreve başladıklarında kişi başı milli gelirin 2 bin 500 dolar iken bugün 7 bin dolara çıktığını anlatan Tayyip Erdoğan, 181 milyar dolar olan GSMH'nın üzerine 5 yılda 308 milyar dolar ilave ettiklerini dile getirdi. Erdoğan, "Buralara durup dururken gelinmedi." dedi. Türkiye'nin borçlu bir ülke olduğu eleştirilerinin yöneltildiğine işaret eden Erdoğan, "Göreve geldiğimizde cebimizdeki 100 liranın 78 lirası borçtu. Bugün cebimizdeki 100 liranın 39 lirası borç. Nereden nereye? Bunlar durup dururken olmadı. " dedi.

Erdoğan, "IMF, IMF, IMF diyorlar. Biz IMF'yi kucağımızda bulduk. Bizden önceki yönetim IMF'ye 23,5 milyar dolar borçla bıraktı. Şimdi ne kadar borcumuz var. Şu anda 7 milyar dolar borcumuz var. Size bir rakam daha vereyim. Göreve geldiğimizde Merkez Bankası'nın kasasında 26,5 milyar dolar vardı. Şimdi ise 71 milyar dolar var."