kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Aynı günde imzalayayım diye bir düşüncem olmadı'

İLİŞKİLİ HABERLER
'Aynı günde imzalayayım diye bir düşüncem olmadı'
(Türbana serbesti getiren anayasa değişikliğini, Kuzey Irak'a operasyonun yapıldığı gün imzalamasına yönelik eleştiriler üzerine.)
Yanlış bunlar. Yanlışı düzelteyim gibi bir şeye girmiyorum. Aslında harekâtı biz bir gün önce başlattık. MGK toplantısında. O gün 19.00'da harekât başladı. Askerlerimiz içeri o gün girdi. Ertesi gün hafta sonu bitiyordu. Kanaatim zaten oluşmuştu. Neticeyi de gördüm. 411milletvekili ki bunun içinde kendileri ifade ettikleri için bağımsızlar var, eski Başbakan var... Calışmalara fırsat talep edilmişti onları da gördüm. Hafta sonu olunca bunun üzerine normal olarak onayladım. Siz de göreceksiniz öyle senaryolar, yazılar yazılmaya başladı ki, ben mahsus bekliyorum, mahsus başka tarihlere getirmek için uğraşıyorum gibi. Onları doğrusu biraz herkesi kendi açısından siyaset yapıyor olarak gördüm. Benim hiç aklımdan zihnimden geçmedi böyle bir şey inanın. Ayrıca da anayasaya göre başkomutansam milli hassasiyeti en çok göstermesi gereken kişi benim. Kimse kraldan çok da kralcı olmasın.

* Herkes bu ülkede birbirinin kardeşidir. Herkes farklı düşüncede farklı kılık kıyafette, farklı inançlarda, inançsızlık da olabilir... Bizi bağlayan şey TC vatandaşı olmak ve bugünkü modern dünyanın değerleri, hukukun üstünlüğü, demokratik, temel hak ve özgürlükler... Bu konuların üzerine daha sakin, kendisini başkasının yerine koyarak, daha anlayışlı, sükûnetle gitmek gerekir.