kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ünlüler Ersoy'la aynı fikirde değil

Tarık Akan:
Saçmalamış! Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes askerlik görevini yapacaktır. Gönderip, göndermeme gibi durum belki bin yıl sonra ya da yüz yıl sonra konuşulabilir; şu an değil.

Perihan Savaş:
Ben vatanını seven bir anneyim. Bülent Ersoy'un o sözleri kötü niyetle söylediğine inanmıyorum. Sadece düşünülmeden söylenilen bir söz. Vatan için yapılacak bir savaş için tamam ama oynanan stratejik oyunlarla evlatlarımızın çok fazla harcanmaması gerektiğini düşünüyorum. Oynanan bu oyunlara çocuklar kurban olurken, anneler çok üzülüyor. Ama vatan söz konusu olduğu zaman, geçmişimizde kadınlarımız da dahil top mermi taşımışlardı.

Hale Soygazi:
Savaşa karşı olmak demokratik bir haktır. Ben bunu bu şekilde yorumluyorum. Bülent Ersoy düşüncesini bu şekilde ifade etmiştir. Barıştan yana olduğunu söylemiş ve göstermiştir. Destekliyorum.

Seyfi Dursunoğlu:
Anaların isteği ile yapılacak bir şey değil. Yaşı gelen her erkek askerliğini yapar; hepimiz de yaptık. Anasının bağrından çıkıp askere gitmemezlik olmaz. Benim de anam, ablam ağlaya ağlaya beni askere gönderdi. Seyahate gidilmiyor ki askerliğe gidiliyor! Bir erkek için yuvadan ilk ayrılıştır askerlik.

Emrah:
Ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak 18 ay askerlik görevimi gurur ve şerefle yaptım. Bu herhalde ne görüşte olduğumu gösteriyor. Her Türk gencinin görevini yerine getirmesi gerekir.

Tamer Karadağlı:
Bülent Ersoy ile aynı görüşte değilim. Çünkü herkes böyle düşünürse o zaman bu ülkeyi kime emanet edeceğiz? O zaman bunca şehit boşu boşuna mı ülkeleri için ateş altına girdiler? Şehitler elbetteki olmasın ancak ordu böyle birşeye karar verdiyse; bizim birşey söylemeye yetkimiz yok. Ersoy'un açıklamalarının şehit ailelerini yaraladığını düşünüyorum.

Hülya Koçyiğit:
Toplum olarak çok hassas bir dönemdeyiz. Bu olaylarla ilgili her konuşma sözlerin nereye gideceği düşünülerek hassas bir şekilde söylenmeli.

Oya Başar:
Valla Bülent Hanım'ın aslında tam net ne söylediğini bilemiyorum. Benim duyduğum kadarıyla aslında yanlış birşey söylememiş ama sonunu iyi bitirmemiş. Tabii ki annelerin yanması hoş birşey değil ama 'ben oğlumu askere yollamam' diye birşey söz konusu değil. Bu ülke hepimizin ülkesi. Tabii ki benim çocuğum ölünce, bu vatan uğruna bir başkasının çocuğu da ölecek. Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?

Nilgün Belgün:
Ersoy'un yaptığı açıklamayı bir talihsizlik olarak niteliyorum. Gerçi benim oğlum yok ama, eğer oğlum olsaydı kesinlikle askere gönderirdim.

Hamdi Alkan:
Bülent Ersoy'un ne dediğini açıkcası anlamadım. Çünkü benim iki kızım var; bugün askere gitmeleri söz konusu olsa iki kızımı da gönderirim. Benim de yaşım kaç olursa olsun, ben de giderdim. Tabii ki savaşı kimse istemez; ben de istemiyorum. Ancak eğer bu topraklar için kan dökülecekse, bizler de görevimizi yerine getiririz. Bülent Hanım'ın açıklamaları bence çok gereksiz olmuş.

Hakan Altun:
Bu açıklamanın bir talihsizlik olduğunu düşünüyorum. Söz konusu vatan olunca her şey durur!
Haberin fotoğrafları